2008-04-24 15:42:25• hírek • István Löchli

Flock Ecko a környezetvédelemért

A web 2.0 elkötelezett hívei után a Flock készítői a környezettudatos felhasználókat is megszólítják. Az úgynevezett közösségi böngésző mellett most megjelent egy öko-kiadás is.

Az öko-verzió első pillantásra a hagyományos Flock böngészőre emlékeztet. Ebben is megvannak az úgynevezett web 2.0-ás újdonságok, így az RSS-Feedek vagy a képkezelő funkciók, mint a Flickr vagy a Photobucket. Nem hiányoznak a közösségi funkciók sem, így egy blogprogram, vagy a Facebook közvetlen kezelésének lehetősége.

Az alap-Flockhoz képesti különbség nem csupán a böngésző zöld dizájnjában rejlik. A böngésző indításakor igény esetén a felhasználó számos aktuális információt kap a környezettel és a környezetvédelemmel kapcsolatban. Ezeket aztán közvetlenül a böngészőben továbbítani is lehet a barátoknak.

A Flock Eco, akárcsak a hagyományos Flock a Mozilla Firefox böngészőjén alapul. Az 1.1-es verzió ingyenesen letölthető a Flock weboldaláról. A különkiadás által befolyt bevételekből a fejlesztők 10 százalékot egy környezetvédelemmel foglalkozó szervezetnek szánnak. Hogy melyik legyen ez, azt a felhasználó közösség döntheti el az év vége felé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: