2021-03-11 08:33:39• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Félévkezdés óta több mint kétezer diák fertőződött meg koronavírussal

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Több mint kétszáz osztályban/csoportban függesztették fel a tanítást március 1-je és 10-e között a koronavírus-járvány miatt – közölte szerda késő esti közleményében az oktatási minisztérium.

A dokumentum szerint a jelzett időszakban 376 tanulónál és 545 tanintézményi alkalmazottnál igazolták a koronavírus-fertőzést. A hónap első felének adatait is beleszámolva, immár 2038-ra nőtt azon óvodások és diákok száma, akik a második félév kezdete óta fertőződtek meg, a pedagógusok és a kisegítő személyzet körében pedig 1.852 esetet regisztráltak.


A szaktárca megyei bontásban is közzétette az adatokat. Szatmár megyében a minisztérium szerint ez idáig 19 gyerek koronavírustesztje hozott pozitív eredményt, az iskolai személyzet között pedig mintegy 58 fertőzöttet azonosítottak, s ezeknek nyomán 61 osztály/csoport tért vissza ideiglenesen a digitális oktatáshoz.


A szomszédos Biharban 41 gyereknél és 49 tanintézményi alkalmazottnál igazolták a vírus jelenlétet, ám csak 20 osztályban/csoportban kellett felfüggeszteni a személyes jelenléttel történő oktatást. Szilágyban a fertőzött diákok száma 46, a tanintézményi alkalmazottaké pedig 33, s ezek nyomán 61 osztály kapcsán rendelték el az online oktatás átmeneti alkalmazását. Máramarosban a diákság körében 37 fertőzést igazoltak, a személyzet esetében pedig 70-et, a képernyők elé ennek okán 35 osztálynak kellett ideiglenesen visszatérnie.


A minisztérium szerint ez idáig 123.059 tanügy alkalmazott (35%) kapta meg a koronavírus elleni oltást.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: