2010-05-07 18:55:15• hírek • Szatmar.ro

Fejlődhetnek a vállalkozások

Közel a kis- és középvállalkozók számára meghirdetett pályázatok leadásának határideje. Az érintettek május 12-éig juttathatják el iratcsomójukat a Kis- és Középvállalkozók Területi Irodájába.

Cristian Ratiu tanácsadótól a szatmar.ro megtudta, több lehetőségük is van a kisvállalkozóknak támogatás elnyerésére, ezzel azonban viszonylag kevesen élnek. A Szatmárnémetiben található iroda három megye - Szatmár, Bihar és Máramaros - vállalkozóinak pályázatainak lebonyolításával foglalkozik. Az állam tavaly több programot is indított, amelyek a kézművességet, az új vállalkozások megalapítását, a női menedzserek képzését, valamint a már meglévő vállalkozások támogatását tűzte ki célul. Akkor országos szinten több mint háromezren iratkoztak fel a pályázatokra, ebből körülbelül százötven volt a Szatmár megyeiek száma.

Idén már kevesebb pályázat indult, a rendelkezésre álló anyagi keret is kisebb volt, azonban nőtt az igényelhető összeg, illetve az állam által felajánlott vissza nem fizetendő rész is. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is meghaladta a háromezret a jelentkezők száma, a kisebb számú pályázati lehetőség ellenére is. Megyénkből körülbelül százan pályáztak, eszközvásárlásra, számítógépek beszerzésére, képzésekre.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: