2013-09-17 18:11:17• hírek • Szatmar.ro

Ezüsttel zárta a házigazda Sportklub az országos bajnokságot

A Sportklub összességében három arannyal és egy ezüsttel zárta a bajnokságot. Egyéniben Bogdan Dascalu (tőr) és Amalia Tataran, csapatban pedig a Dascălu, Sebastian Flucus, Bodó Benjámin és Bartók Alpár tőrcsapat nyert aranyat, ezüstöt pedig az Amalia Tataran, Bianca Oros, Sandra Pop, Nagy Csilla négyes

Ezüstéremmel zárta a hat napos, Szatmárnémetiben megrendezett U20-as vívóbajnokságot a házigazda Sportklub. Az utóbbi négy napon érmet szerző klub gyűjteményét ezúttal a párbajtőröző lányok csapata gazdagította egy újabb értékes medállal.

Az elmúlt hat napban az ország legtehetségesebb, 20 éven aluli tőrözői és párbajtőrözői mérték össze tudásukat a Csipler Sándor vívóteremben. Az utolsó napon az Amalia Tataran, Bianca Oros, Sandra Pop és Nagy Csilla alkotta párbajtőrcsapaton volt a sor, hogy megküzdjön az elsőségért a szintén nagyon erős kvartettet felvonultató Steauával és Craiovával.

Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai címvédőként léphettek pástra, ám a tavalyi együttesből Veres Gréta már a Steaua színeiben vív. A Sportklub a Bukaresti Olimpia fölött aratott elsöprő, 45-19-es győzelmet követően az elődöntőben éppen a Steauával találkozott, ám a fővárosiaknak is meg kellett hajolniuk a hazaiak nagyobb tudása előtt, így 45-37 győzelemmel a Sportklub jutott a döntőbe.

Itt az a Craiova várt a szatmáriakra, amely soraiban tudhatta az egyéni verseny ezüstérmesét, Claudia Naboiut, valamint a két ezüstérmest, Cezara Constantint és Alexandra Deciut. Az oltyánok csapatban is remekeltek, 45-37 arányban legyőzték az hazaiakat és megszerezték az aranyérmet.

A Sportklub második számú csapata, soraiban Teodora Dragomirral, Teodora Costéval és Pallai Amarillisszel az ötödik helyen zárt.

„Tataran egyéni aranyérme után most csak ezüstöt szereztünk, de végül is a Craiova volt a favorit, az erőviszonyok alapján ők voltak az esélyesek. Szerintem most jobbak voltak, és megérdemelten nyertek. Edzősködésem során sokszor nyertünk Craiován, most ők is győztek itt Szatmárnémetiben", értékelt a döntő után Csiszár mester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: