2020-11-18 07:58:00• hírek • Bede Emőke

Ezért döntöttek a vesztegzár bevezetése mellett

Ahogyan arról már a Szatmár.ro olvasói is értesülhettek, a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság hétfői döntése értelmében Szatmárnémeti csütörtöktől, már 0 órai kezdettel vesztegzár alá kerül. Ahogyan azt már az előzetes reakciókból sejteni lehetett, a rendelet enyhén szólva sem aratott osztatlan sikerült a lakosság körében, így nem csoda, hogy a prefektusi hivatal a döntés bejelentésekor egy rövid indoklást is megfogalmazott.

 

Mint írják, Radu Bud prefektus a belügyminisztériumi szervek vezetőivel közösen értékelte ki a megye járványügyi mutatóit, majd mérlegelték azt is, hogy mely közigazgatási egységekben indokolt a teljes karantén elrendelése. Szatmár megye fertőzöttségi rátája az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések alapján 4,48 ezrelékre nőtt, több községben már meghaladta a 6 ezreléket, a legrosszabb helyzetben azonban kétségtelenül Szatmárnémeti van, ahol az arány már meghaladta a 7,4 ezreléket is.


Ez alapján a vészhelyzeti bizottság jobbnak látta most bevezetni ezt a rövid távú szigorítást, melytől azonban hosszú távon a helyzet javulását remélik. „Egy kemény intézkedésről van szó, de fontos ezt még most meglépni, hiszen az esetszámok egyre emelkednek, a Nagykárolyi Városi Kórház és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályain található 32 ágy pedig már mind foglalt” – írja közleményében a prefektusi hivatal.


Ön szerint indokolt volt a vesztegzár bevezetése? Mondja el véleményét cikkünk alatt, kommentben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: