2013-09-13 12:47:51• hírek • Kocsis Zoltán

Európai tájékozódási és ügyességi verseny Szatmárnémetiben

A tájékozódási verseny útvonala a város mellett érinti majd Szatmárudvarit, Aranyosmeggyest, Józsefházát, Sárközújlakot és Batizt is.

A Román Autoklub Szatmár megyei fiókja rendezésében szeptember 13-án, pénteken és 14-én, szombaton kerül sor Szatmárnémetiben a CEC ORI Cup 2013 elnevezésű európai ügyességi és gyorsasági autóverseny 7. valamint 8. futamára. A megmérettetésen öt ország versenyzői mérik össze tudásukat.

A CEC ORI Cup 2013 egy olyan gyorsasági és ügyességi verseny, melyben öt ország pilótái vesznek részt: Románia mellett Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország. Minden országban két-két futamot rendeznek, így értelemszerűen a sorozat 10 futamból áll. Az utolsó két etap Szlovákiában lesz október elején, akkor dől el a végső sorrend is.

Az idei valamennyi futamon rajthoz állt Seletye Dávid, a Román Autoklub szatmári fiókjának vezetője is, aki a Norbert fiának navigációja mellett a legjobb romániaiként az összesített táblázat 8. helyén áll a 35 fős mezőnyben. Mint a szatmárnémeti futam szervezője viszont most nem versenyezhet.

A futamra beiratkozni szeptember 13-án, pénteken 14.00-17.00 órák között lehet az Aurora hotelben. Ezt követően 21.00 órakor az ACR gyakorlópályáján rendezik az első ügyességi próbát - ez jelenti a 7. futamot. Szombat reggel 9.00 órától kezdődik a tájékozódási verseny. Ennek lényege, hogy a pilóták kapnak egy ún. vaktérképet, amelynek segítségével meg kell találniuk bizonyos pontokat a városban. A verseny első számú szabálya azonban, hogy a versenyzőknek minden egyes közlekedési szabályt be kell tartaniuk.

Ezt követi 10.30 órai kezdettel az ügyességi próba, melynek helyszíne az Alsó-Szamos utca (Transilvania sugárút), amely szombaton 8.00-14.00 órák között le lesz zárva a közúti forgalom elől. A verseny utolsó mozzanataként 15.00 órától újból az ACR-pályán rendezik meg az utolsó ügyességi próbát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: