2008-11-26 10:15:03• hírek • Czinzel László

Elsöprő bajor győzelem

Nem sok jóval kecsegtet a román bajnokság tavalyi ezüstérmese számára a müncheni utazás, mivel a csapat 12 mérkőzés óta képtelen nyerni, ráadásul egész sor (Emeghara, Plesan, Toja, Ogararu, Kapetanosz) sérültjét volt kénytelen nélkülözni Dorinel Munteanu vezetőedzőnek.

A toronymagas favorit Bayern München, amelynek egy pont is elég lett volna a továbbjutáshoz, rögtön az elején nyomatékosítani akarta, ki az úr az Allianz-Arenában: az első tíz percben Toni három nagy helyzetet hagyott ki. A román csapat húsz perc elteltével tudott kijönni a szorításból, de távoli lövéseken kívül mással nem fenyegették Rensing kapuját. Jól mutatja a németek fölényét, hogy a Steaua a 40. percben jutott először szöglethez.

 

A második félidő szintén német rohamokkal és kihagyott Toni-helyzetekkel kezdődött, majd az 57. percben Klosének sikerült megtörnie a jeget: Oddo adott be jobbról, Ribery tovább csúsztatott, a lengyel származású csatár pedig közelről nem hibázott. És ha egy üzlet beindul: négy perccel később Klose fejelt vissza egy labdát Toninak, aki csukafejessel értékesítette azt, majd Ribery szolgálta ki a második gólját szerző német éket.

Ezt követően a Bayern kissé visszavett, így Moreno és Semedo szépíthetett volna, de a kolumbiai nagyképű emelését Rensing Semedo elé ütötte, aki futtából az üres kapu fölé durrantott. A végén Borowski szerezhetett volna újabb gólt, de Zapata, immár sokadszor, jó helyen volt, így az eredmény már nem változott.

A Steaua ismét nagyon gyengén teljesített, a középpályán alig tudták megtartani a labdát, ezért Moreno és Stancu nem kapott használható passzokat. A távoli lövések mellett Nicolita, Moreno majd beállása után Semedo gyorsaságára építettek, ami ezen a szinten édes kevés, miközben Ribery, Klose, Toni és Ze Roberto sokszor megoldhatatlan feladat elé állította a védelmet.

Mivel a Lyon Makoun és Benzema találatainak köszönhetően győzni tudott a Firenzében, így a bukaresti, Fiorentina elleni találkozó dönt majd a harmadik hely sorsáról. A toszkán fővárosban rendezett találkozónak az érdekessége, hogy a csapatok öt alkalommal találták el a kapufát: a hazaiak részéről Mutu és Zauri, a vendégek részéről pedig két szabadrúgást követően Juninho, majd pedig Ederson.

Eredmények:
F csoport:
Bayern München - Steaua 3-0
Bayern München: Rensing - Oddo, Lúcio (Breno 78.), Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto - Ribéry, Toni (Borowski, 82.), Klose 
Bukaresti Steaua: Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, Petre Marin - Nicoliţă, Rădoi, Dayro Moreno, Ovidiu Petre (Lovin 66.), Székely (Semedo 63.) - Stancu (Thiago Gomes 78.)
Gól: Klose (57., 71.), Toni (61.)

Fiorentina - Lyon 1-2
gólok: Gilardino (45.) illetve Makoun (15.), Benzema (26.)

E csoport:
Aalborg-Celtic Galsgow 2-1
Gól: Caca (73.), Caldwell (87., öngól), illetve Robson (53.)

Villareal-Manchester United 0-0

G csoport:
Arsenal-Dinamo Kijev 1-0
Gól: Bendtner (87.)
Kiállítva: Alijev (89., Kijev)

Fenerbahce-Porto 1-2
Gól: Kazim Kazim (63.), illetve Lisandro (19., 28.)

H csoport:
Zenit Szentpétervár-Juventus 0-0

Bate Boriszov-Real Madrid 0-1
Gól: Raúl (7.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: