2022-05-31 11:45:53• hírek • Bede Emőke

Elítélték a feleségét és kisfiát is bántalmazó férfit

A Nagyváradi Ítélőtábla hétfőn jogerős ítéletet hirdetett annak a Szatmár megyei férfinak az ügyében, akit családon belüli erőszak vádjával állítottak bíróság elé azt követően, hogy több alkalommal is megszegte a távoltartási végzést, illetve rendszeresen bántalmazta feleségét és 11 éves gyermekét is.

A Szatmár.ro információi szerint a család egy Szatmárnémetitől alig néhány kilométerre található községben él, ám sajnos hétköznapjaikra a férj folyamatos alkoholizálása és az ez által okozott agresszív magatartás visszavonhatatlanul rányomta a pecsétjét.


A férfi és a nő bő egy évtizede kötötték össze az életüket, és mostanra két gyermekük is született; az idősebb már 11 éves, a kicsi azonban még az óvodát sem kezdte meg, hisz még a 2. életévét sem töltötte be. Mint a nő a bíróság előtt elmondta, 2020-ban többször is bántalmazta a férje, melynek okán nem egyszer riasztania kellett a rendőrséget, viszont a feljelentést végül mindig visszavonta, ugyanis abban bízott, hogy a férfi megváltozik. Ez sajnos nem így lett, 2021 júniusában a helyzet ismét odáig fajult, hogy a nő újabb rendőrségi feljelentést tett és távoltartási végzést is kért a férje ellen, ám végül megint visszahátrált, mivel a férfi megígérte, ez alkalommal tényleg minden más lesz.


Nem változott azonban semmi. 2021. október 7-én, 18 óra körül a részeg férfi ismét balhézni kezdett, majd ököllel ütötte-vágta a nő arcát és fejét, közben szitkozódott és fenyegetőzött, a helyzet pedig olyannyira eldurvult, hogy ismét a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. A hatósági közbelépés után néhány nappal a vádlott visszatért a családi otthonba, mondván, őt nem érdekli a távoltartási végzés, akkor jön és megy, amikor ő akar.


Néhány nappal később a nő és két gyermeke már aludtak, amikor a részeg férfi az éjszaka közepén egy barátjával hazaállított. „Kelj fel, te kurva, és csinálj kávét!” – kiáltotta az ittas férfi, majd a kicsik szeme láttára ököllel ütlegelni, rugdosni és fojtogatni kezdte a nőt. Másnap reggel az asszony ismét a rendőrséghez fordult, a bántalmazót pedig újfent kilakoltatták a családi otthonból, viszont este 21 óra körül a részeg férfi megint hazaállított. Hangosan ordibált és verte az ajtót azt követelve, hogy engedjék be a házba. A nő arra kérte, menjen el, hiszen távoltartási végzés van ellene, ha pedig nem így cselekszik, riasztani fogja a hatóságokat. Egyik fülén be, a másikon ki – az ittas családfőt ismét a rendőröknek kellett eltávolítani a nő és gyermekei közeléből.


2021. november 6-án a férfi ismét hazatért, nem meglepő módon ez alkalommal sem volt józan. Verni kezdte az kulcsra zárt bejárati ajtót, majd amikor nem engedték be, vett egy fejszét és azzal fenyegetőzött, hogy a szerszámmal vág magának utat, ha nem nyitják ki rögvest az ajtót. Hallva apja fenyegetéseit, a 11 éves fiú megijedt és végül beengedte. A házba ily módon bejutó férfi először a gyermeket, majd az anyját verte össze, melyet követően, mint aki jól végezte dolgát, távozott. A nő és halálra rémült gyermekei nem várták meg, míg a férfi ismét visszatér: a kocsival elhajtottak otthonról, és az éjszakát is a járműben töltötték.


A férfit családon belüli erőszak és távoltartási végzés megszegése miatt állították bíróság elé, s noha a feleség ismét visszavonta a feljelentést, az ügyész kitartott az általa megfogalmazott vádak mellett. Az elsőfokú ítéletben a férfira 2 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztést szabtak ki, illetve 10.000 lej kártérítés megfizetésére is kötelezték, viszont az alperes megfellebbezte a döntést, így az ügy a Nagyváradi Ítélőtábla elé került. A nagyváradi bíró már egy jóval enyhébb büntetést szabott ki, melynek értelmében a férfinak csupán 2 évet kell rácsok mögött töltenie, melyből nem mellesleg levonják az előzetes letartóztatásban töltött kb. hat hónapot, azaz az illetőnek legrosszabb esetben is csak 1,5 évet kell majd a börtönben töltenie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: