2008-07-12 15:57:24• hírek • Szatmar.ro

Együtt a régi barátok

 A XVII. Véndiáktalálkozó második napján is sok száz egykori iskolatárs gyűlt össze. VIDEO

Mesélj már, hogy vagytok!? Ilyen és ehhez hasonló kérdésektől volt hangos szombaton a Kölcsey Ferenc Főgimnázium sportpályája, ahol immár tizenhetedik alkalommal gyűltek össze a véndiákok.

A XVII. Véndiáktalálkozó pénteken vette kezdetét egy rendhagyó osztályfőnöki órával, majd folytatódott a Dinu Lipatti Filharmóniában megrendezett kulturális előadásokkal.

Szombaton délelőtt a már hagyománnyá vált becsengetéssel kezdődtek az egész napos programok, ahol körülbelül húsz osztály vonul fel. A becsengetést követően beszédet mondott Gönczy Gábor a VDSZ elnöke, Ilyés Gyula polgármester, Tóth László nyugalmazott tanár, valamint felszólalt az érettségi évfordulóját ünneplő Schönberger Jenő megyéspüspök, illetve a szintén véndiák Fodor Lajos református lelkész is.

A délelőtti órákban ünnepélyes keretek között díszoklevéllel és virággal köszöntötték a legidősebb véndiákot, a 70 éves éves érettségi találkozóját ünneplő Páncélné Nonn Margitot, illetve a legtávolabbról, az Amerikai Egyesült Államok Michigan államából 45.évfordulójára hazaérkezett Dézsi Álmost, és feleségét a 35. éves találkozóját ünneplő Dézsiné Budai Máriát is felköszöntötték.

A szombati találkozó nem csupán a régi nagy beszélgetések, a közös emlékek felelevenítését tette lehetővé, hanem számos programot is kínált. A délelőtti órákban színpadra lépett a Szatmárnémeti Székesegyház Kórusa, kiállítás nyílt Paulovics László festőművész képeiből, valamint könyvbemutatóra is összehívták a véndiákokat, ahol Csirák Csaba Színházi élet Szatmáron című művét, illetve a Színházi Arcképek negyedik füzetét mutatták be. Ugyanitt Schaffer András Mándy Laura festőművész visszaemlékezéseiből készített A természet parancsára festettem című könyvét is bemutatták.

{google}-4019136484946757488{/google}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{mospagebreak}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
P.A.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: