2021-05-19 08:22:43• hírek • Szatmár.ro

Egy tonna élelemmel és 300 kilogramm ruhával segítette a szakaszi árvízkárosultakat a kolcsi önkormányzat

Lassan egy hét telt el azóta, hogy a megye több települését is árvizek sújtották a múlt heti esőzéseket követően. A Krasznabéltekhez tartozó Szakasz településen 59 családot érintett az ár, sok házat öntött el a víz, némelyik egészen meg is rogyott, és használhatatlanná vált. A károsultak közül 6 család még a mai napig is a kultúrotthonban van elszállásolva, otthonaik olyan állapotba kerültek, hogy azóta sem tudtak visszaköltözni.

A kárvallottakat az árvíz óta napi háromszori meleg étellel segítette a helyi önkormányzat, amelyik naponta 272 főről gondoskodott.

Az elmúlt napokban segélyszállítmányok is érkeztek a településre, számos cég és civilszervezet is összefogott a szerencsétlenül járt falubéliek megsegítése érdekében.

A megye önkormányzatai közül viszont a kolcsi volt az első, amelyik segítő kezet nyújtott a helyieknek: kedden 1 tonna élelmiszert és 300 kilogramm ruhát vittek a szakaszi iskolához, Kallós Zsolt polgármester vezetésével.



Az adományokat vasárnap óta, azaz körülbelül másfél nap alatt sikerült összegyűjteni, a helyi egyházak, a lakosság, és az önkormányzati alkalmazottak gyors összefogása révén.

A helybéliek örömmel fogadták a jótékony adományt, s közben elmondták azt is, 1970 óta nem láttak ekkora árvizet a településen, hiszen az amúgy békésen csordogáló Mária patak nem szokott gondokat okozni, viszont ezúttal a nagy esőzés és a dombokról lezúduló vízmennyiség akkora volt, hogy komoly áradásoknak lehettek tanúi és elszenvedői a helyiek.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: