2013-09-19 13:32:08• hírek • Kocsis Zoltán

Egész napos program vasárnap az Európai Mobilitás Hete zárásaként

Kajak-rodeó
Kajak-rodeó

Az Európai Bizottság által 2002-ben életre hívott Európai Mobilitás Hete idén szeptember 16-22. között zajlik. Utolsó napján, vasárnap a szervezők egész napos programmal várják a szatmáriakat kajakban, kerékpáron, rolleren vagy éppen görkorcsolyán.

Az Európai Bizottság környezetvédelmi és szállításügyi főigazgatóságának égisze alatt szervezett mozgalom idei célkeresztjében a szabadtéri tevékenységek és a nem környezetszennyező közlekedési eszközök népszerűsítése áll.

A vasárnapi események 10.00 órától kezdődnek, amikor is az érdeklődők freestyle-rodeót nézhetnek meg a Szamoson kajakozók részéről, majd maguk is kipróbálhatják a kajakozást. Mindezt a Decebal híd közelében, a folyó bal partján. Mivel egy olyan rendkívüli bemutatóról van szó, amilyet még Szatmárnémetiben nem láthattunk, így a szervezők ide, a Decebal híd közelébe várják azokat is, akik részt kívánnak venni a kerékpártúrán.

Fél órával később, tehát 10.30-kor, a Közigazgatási Palota közeléből indul a kerékpártúra, amelynek célállomása Óvári. Itt minden egyes célba érő kap egy tombolát, amellyel hárman belépőt nyerhetnek az Aquastar aquaparkba.

Némi szünet után 15.30 ás 16.00 órák között futásból, görkorcsolyázásból, rollerezésből és kerékpározásból álló négypróbára várják a fiatalokat a Szabadság-tér körüli körforgalomba. Ennek végeztével, tehát 16.00 órától a Székesegyház előtt aszfaltrajz-verseny kezdődik, miközben az új központban, a Szamos áruház közelében a PrimaGym testedzői mozgatják meg az érdeklődőket. 17.00 órakor veszi kezdetét a díjátadás, ahol a négypróba és az aszfaltrajz-verseny nyerteseit jutalmazzák, valamint a kerékpártúra tombolájának szerencsései átvehetik az Aquastarba szóló belépőiket. A napot a Művészeti Iskola diákjainak egy órás koncertje zárja 17.30 órai kezdettel.

Valamennyi olvasónk figyelmét felhívjuk, hogy a szabadtéri programok miatt 14.30 és 17.00 órák között a közúti forgalom elől lezárják a Szabadság-tér körüli körforgalmat.

A szervezők sok szeretettel várnak minden, a szabadtéri tevékenységeket kedvelő résztvevőt, érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: