2007-11-08 17:29:55• hírek • Szatmar.ro

Dinamikus a Regionális Operatív Program

Romániát csak Ausztria előzi meg a jóváhagyott és elindított operatív programok számát tekintve. Hét operatív programból ötöt még júliusban jóváhagyott az Európai Bizottság, reményeink szerint a másik kettőt is jóváhagyja még a jövő héten – jelentette be Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter november 8-án, a „Romániai régiók európai hete” című nyílt nap alkalmával tartott beszédében.

A fejlesztési miniszter véleménye szerint a Regionális Operatív Program a legdinamikusabb, hiszen a kettes tengely kiírására eddig tíz pályázat érkezett a Regionális Fejlesztési Ügynökségekhez, ezek értéke meghaladja a 160 millió eurót. Remélhetőleg a következő hónapban sikerül leszerződtetni az első pályázatokat. A leszerződtetett tervek esetében az Unió még idén nemcsak a tervek előkészítéséhez szükséges két százalékos előleget, hanem a beruházás értékének 15% -át is folyósítja. Az utak rehabilitációjára, modernizálására, illetve a megyei út besorolású kerülő utak építésére és feljavítására vonatkozó kettes tengely keretében 2007-2013 között 758.355.021 euró hívható le az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

A program sikerét a miniszter egy kormánydöntéssel magyarázta: a központi költségvetés 90 pályázat tervezését finanszírozta. A régiókkal egyeztetve, a minisztérium ennek a procedúrának a megismétléséről döntött. A kormány a következő kormányülésen további projektek finanszírozására 120 millió új lejt ad – mondta Borbély László.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: