2006-09-04 21:48:17• hírek • Szatmár.ro

Diéta az étel szerelmeseinek

dietaEzt a diétát azoknak találták ki, akik nem tudják elképzelni az életüket különleges ízek nélkül. 

Ezt a diétát azoknak találták ki, akik nem tudják elképzelni az életüket különleges ízek nélkül. Diéta és ízkavalkád? Bizony létezik!

Az alábbi program kiadós, finom reggelikből, tésztás, húsos ebédekből és vacsorából áll. A diéta alappillére, hogy mindenképpen enni kell. Ha 1500 kalóriánál kevesebbet viszünk naponta szervezetünkbe, fennáll a veszély, hogy a szervezet nem kapja meg a szükséges ásványi és tápanyagok megfelelő mennyiségét. Emellett azért ügyeljünk a szénhidrát-zsír-fehérje megfelelő arányára. Heti 1-1,5 kilónál ne fogyjunk többet egyszerre, így biztos, hogy zsírból és nem izomból fogyunk. És az örök aranyszabály: mozogni kell!

Választható reggelik:

Goffri vagy palacsinta teljes kiőrlésű lisztből, cukor helyett használjunk édesítőszert és a felhasznált tej is sovány tej legyen.

1 csésze teljes kiőrlésű gabonapehely, sovány tej, két teáskanál szárított gyümölcs, 1 csésze eper.

Egy pohár szójatej, egy marék szárított sárgabarack, 1 banán, teljes kiőrlésű pirítós.

Teljes kiőrlésű bagett vagy zsemle, zsírszegény margarin, sovány sajt, egy szelet pulyka-, vagy csirkemell sonka. Paprika, paradicsom, kígyóuborka.

Tortilla megtöltve főtt tojással, sovány reszelt sajttal, kevés paradicsomszósszal, és sok-sok zöldséggel, salátával.

Rántotta 2 tojásból, teflonserpenyőben készítve, olívaolajon kisütve. Hozzá egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, paprika, paradicsom és egy pohár 100 %-os narancslé.


Választható ebédek:

Grillezett sajt vega szendviccsel. (2 szelet sovány sajttal, kaliforniai paprikával, paradicsommal grillezzen meg 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret és kenje meg dijoni mustárral)
Ital: gyógynövényes tea

Burgonyaőrülteknek (Egy nagy darab édes burgonyát süssön meg tepsiben kis gerezdekre vágva úgy, hogy chili paprikával, vagy csípős szósszal locsolja meg. Mindezt töltse egy tortillába, szórja meg sovány sajttal és töltsön a lepénybe még paradicsomot, petrezselymet.
Ital: Citromos ásványvíz

Számítógép előtt ebédelőknek ( 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 2 szelet csirke- vagy pulykamell sonka, 2 karika paradicsom, egy salátalevél, sovány margarin vagy zsírszegény majonéz. Rágcsáljon hozzá 10 bébirépát, 1 almát és egy korpás kekszet.
Ital: Sovány tej

Levesimádóknak (Egy csésze sűrű gombaleves sárgarépával, hozzá négy szelet korpás keksz. Utána sárgadinnye)
Ital: Sovány tej

Vegetáriánusoknak (Tortillába töltött sovány sajt, paradicsom, kígyóuborka, 3 szelet avokádó meglocsolva egy kis grillezéshez is használatos szósszal, csípős paradicsommal.)
Ital: Szerecsendióval forralt sovány tej

Salátázóknak: Két nagyobb salátalevelet keverjen össze két darab karikára vágott sárgarépával, négy nagyobb csirke-, vagy pulykamell sonkával, sovány sajttal és locsolja le két evőkanálnyi natúr joghurttal. Ehet hozzá egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst.)
Ital: Sovány tej, mandula kivonattal.

Választható vacsorák:

A luxus kedvelőinek (3 citromos, kapros lazacszelet sült spárgával, egy fél csésze barna rizzsel)

Húsimádóknak (4 ropogós csirke szárny, egy csészényi párolt brokkoli, egy közepes méretű főtt burgonya, egy teáskanálnyi sovány margarinnal)

Nagyétkűeknek (3 vékony szelet steak, egy közepes nagyságú tepsiben sült burgonya egy teáskanálnyi vajjal. Mellé egy csésze főtt borsó és sárgarépa)

Egészségmániásoknak (Sült tofu zöldségekkel, mint répa, zeller, vöröshagyma, gomba vagy paprika, és egy csésze párolt barna rizs)

Egzotikus (Lepényhal, vagy tonhal grillezve, apróra vágott mangó, összekeverve póréhagymával, kaliforniai paprikával, főtt zöldbabbal)

Könnyű álom (Spenótsaláta mandarinnal, vöröshagymával, kevés natúr joghurttal. Egy kis szelet csoki, vagy süti engedélyezett!)

Tengerész (Pirítson meg koktélrákot, majd habarja el natúr joghurttal. Keverje össze metélttel és szórja meg alaposan petrezselyemmel. Párolhat mellé spenótot)

Extra tippek!

Felejtse el a sót!

Igyon mindig cukormentes jeges teát, vagy ásványvizet

Ha szendvicset eszik, ne borítsa össze a szeleteket, egy őket külön-külön így tovább tart! (Forrás: Diéta&Fitnesz Stop!)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: