2008-12-11 04:13:02• hírek • Szatmar.ro

Dicstelen végjáték

Egy szörnyen gyenge meccsen a Steaua vereséget szenvedett és ezzel búcsúzott.

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján a Steaua, annak ellenére, hogy ezt megelőzően mindösszse egy pontot szerzett, nem tét nélkül lépett pályára a Fiorentina ellen:győzelem esetében csoport-harmadikként az UEFA-kupában folytathatta volna az európa kupakalandot.

A mérkőzés igen rendhagyó módon indult, mivel a hazaiak szélsője, Nicolita már az első percben besárgult. Ekkor talán csak kevesen sejtették, hogy ez a találkozó azon kevés pillanatai közé tartozik, amire vissza lehet majd emlékezni. A 11. percben Dayro Moreno erős, de középre tartó szabadrúgása némi pánikot okozott az olaszok kapuja előtt, ám ezt követően semmi említésre méltó nem történt. Talán az egész mérkőzésen kitartóan kifütyült Mutu néhány megmozdulását és egy ígéretes szabadrúgúsút említhetnénk, de Zapatát egyik sem dolgoztatta meg igazán.

A második félidőben sem történt semmi, egészen a 66. percig, amikor egy szögletet követően Gilardino előnyhöz juttatta az olaszokat. Na de nehogy valaki azt higgye, ezt követően a Steaua nekiesett ellenfelének. Közvetlenül a találat után ugyan Lovin beadása okozott némi riadalmat a lilák táborában, de ezt követően a játékvezető nyugodtan lefújhatta volna a mérkőzést. Illetve mégsem, mert akkor Golanski nem kapta volna meg második sárgáját.

A csoport két, eddig nyeretlen csapatának mérkőzése komoly eséllyel pályázik a szezon leggyengébb találkozója címre, míg a Bajnokok Ligájában 17 nyeretlen mérkőzés után a Steauáról kiderült, hogy a legnemesebb coubertini eszme követője, mely szerint a részvétel a fontos. A katonacsapat búcsúfellépése teljes összhangban volt az idei teljesítményével, ami összességében méltatlan a Bajnokok Ligájához.

A csoport másik találkozója, mintha kompenzálni szerette volna a romániai mérkőzés unalmát, egy fantasztikus meccset hozott, melyen öt gól esett. A Bayern München, jókora meglepetésre, a 37. percben már 3-0 arányban vezetett Lyonban Klose duplájának és Ribery góljának köszönhetően. A második félidőben aztán feltámadt a hazai csapat, két kapufa mellett két gólt is szereztek Govou és Benzema révén, a végén pedig Rensing bravúrjaira volt szükség, hogy a bajorok megtartsák előnyüket.

A  csoport élén végül a Bayern végzett 14 ponttal, megelőzve a 11 pontos Lyont. A Fiorentina hat ponttal az UEFA-kupában folytatja, a Steaua pedig egy pontocskával az utolsó helyen végzett.

Steaua - Fiorentina 0-1
Steaua:Zapata - Golanski, Baciu, Rădoi, Petre Marin -Toja, Ov.Petre, Nicolită, Tiago Gomes (Plesan 88.), Dayro Moreno - Semedo (Lovin 57.)
Fiorentina: Frey - Koldrup, Gamberini, Vargas, Zauri - Donadel, Montolivo (Masi 90.), Santana (Almiron 78.), Felipe - Mutu, Gilardino (Osvaldo 83.)
gól: Gilardino (66.)
kiállítva: Golanski(72.)

Lyon-Bayern München 2-3
gólok:
Govou (52.), Benzema (68.) illetve Klose (12., 37.), Ribery (34.)

E csoport:
Manchester United- Aalborg 2-2
gólok: Tevez (3.), Rooney (52), illetve Jakobsen (31.), Curth (45.)
Celtic Glasgow - Villarreal 2-0
gólok: Maloney (14.), McGeady (45.)
A csoport végeredménye: MU 10p., Villarreal 9p., Aalborg 6p., Celtic 5p.

G csoport:
Porto - Arsenal 2-0
gólok: Alves (39.), Lopes (54.)
Dinamo Kijev - Fenerbahce 1-0
gól: Eremenko (20.)
A csoport végeredménye: Porto 12p., Arsenal 11p., Kijev 8p., Fenerbahce 2p.

H csoport:
Real Madrid - Zenit Szentpétervár 3-0
gólok: Raul (25., 57.), Robben (50.)
Juventus - BATE Boriszov 0-0
A csoport végeredménye: Juventus 12 p., Real 12p., Zenit 5p., BATE 3p.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: