2010-12-07 10:13:48• hírek • Kocsis Zoltán

Dánok vagy tatárok?

Köbenhavn vagy Rubin Kazany? Ez az egy jelentős kérdés maradt a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik csoportkörének első játéknapjára. Ezen kívül maximum az lehet a mérkőzések tétje, hogy ki végez a csoport első illetve második helyén.

Tehát Köbenhavn vagy Rubin Kazany? A D csoport nyitott kérdése távolsági párharcban dől el, mivel a koppenhágaiak a Panathinaikoszt fogadják, míg a kazanyiak Barcelonában lépnek pályára. A tatároknak mindenképpen nyerniük kell, ha tovább akarnak jutni, ám nem lesz könnyű dolguk a csúcsformában lévő katalánok ellen. Még akkor sem, ha a Barca vélhetően tartalékosan áll majd fel, mivel már korábban bebiztosította az első helyét. A két együttes a tavaly is egy csoportban kapott helyet, akkor a tatárföldiek hatalmas meglepetésre nyerni tudtak a Camp Nou-ban, ám ez a tény könnyen ellenük fordulhat abban az esetben, ha a katalánok bosszúszomjas kedvükben vannak.

Amennyiben a Rubin nem tud nyerni Barcelonában, akkor a Köbenhavn akár ki is kaphatnak a Panathinaikosztól. Amennyiben a dánok megismétlek athéni produktumukat és ismét legyőzik a görögöket (akik már biztos csoportutolsók), akkor mindenképpen továbbjutnak. Döntetlen esetén Katalónia felé kell tekinteniük, és reménykedniük, hogy az Rubin nem nyer.


Vajon a meccs után lesz-e okuk örömre a dánoknak? fotó: fck.dk
Vajon a meccs után lesz-e okuk örömre a dánoknak? fotó: fck.dk


Az A csoportban a címvédő Internek az lehet a célja, hogy megelőzze a Tottenhamet és megcsípje az első helyet. Ez akkor történhet meg, ha több pontot szerez Brémában a Werder ellen, mint teszi azt a Tottenham Enschedében a Twente ellen. Amíg Hollandiában egyik csapat sem küzd különösebb hiányzókkal, addig Brémában a „sportkórházak legfőbb támogatói" lépnek pályára: a hazaiaknál Boenisch, Naldo, Wesley és Borowski is sérült, a vendégeknél Cesar, Samuel, Mariga, Obi, Coutinho, Mancini és Suazo sem hadra fogható.

A B csoportban is egyszerű a helyzet: amennyiben a Schalke nem nyert Lisszabonban a már biztosan harmadik Benfica otthonában, akkor elveszítheti első helyét, mivel valószínűsíthető, hogy a Lyon a Stade Gerland-ban legyűri a Hapoel Tel-Avivot. A németeknél Hoogland és Moritz sérült, Jones, Baumjohann és Sarpei pedig „büntin van" (Felix Magath kirakta őket az első csapat keretéből), így elképzelhető, hogy az egykori kolozsvári Deac is szerepet kap majd a Fény stadionjában.


Lisszabonban az első helyért játszik a Schalke fotó: schalke04.de
Lisszabonban az első helyért játszik a Schalke fotó: schalke04.de


A C csoportban ennél is egyszerűbb a helyzet: abban a kevéssé valószínű esetben, ha a Valencia legkevesebb két lőtt góllal legyőzi a Manchester Unitedet az Old Traffordon, akkor első helyen zárja a csoportot. Minden más esetben marad a Manchester, Valencia, Rangers, Bursaspor sorrend. A törökországi találkozónak mellesleg van még egy statisztikailag fontos tétje: a Bursa, miután az előző fordulóban, Valenciában, megszerezte történelme első BL-gólját, ezúttal a Rangers ellen első pontjára vagy pontjaira hajt.

Keddi program:
A csoport:

Werder Bremen - Inter 21.45 DigiSport.hu
Twente - Tottenham 21.45

B csoport:
Benfica - Schalke 21.45
Lyon - Hapoel Tel-Aviv 21.45

C csoport:
Manchester United - Valencia 21.45
Bursa - Glasgow Rangers 21.45

D csoport:
Köbenhavn - Panathinaikosz 21.45
Barcelona - Rubin Kazany 21.45 TVR1


Lett légyen bármi, a Benfica sasa repülni fog a da Luz stadionban fotó: schalke04.de
Lett légyen bármi, a Benfica sasa repülni fog a da Luz stadionban fotó: schalke04.de


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: