2011-05-10 12:35:08• hírek • Póti Orsolya

Családi Hétvége ötödször

Immár ötödik alkalommal kerül sor június 4-5 között a Családi Hétvégére, a Szatmárnémeti RMDSZ, a MADISZ és az Ady Endre Társaság szervezésében. A Kossuth Kertbe látogatókat idén is szórakoztató programok várják.

- Idén nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a Családi Hétvége keretében olyan fellépőket hívjunk, amelyek sokakat vonzanak, illetve olyan programokat szervezzünk, amelyek minden korosztályt megmozgatnak. Egy olyan színvonalas rendezvényről van szó, amelyet még hosszú évekig megszervezünk a politikai helyzettől függetlenül. - mondta el Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke a május 10-i sajtótájékoztató keretében, melyen jelen volt Ilonczai Annamária, a MADISZ elnöke, Magyar Lóránt, a Szatmárnémeti RMDSZ alelnöke, valamint Tóth-Pál Miklós színművész, az Ady Endre Társaság elnöke.

A rendezvény végleges programját ugyan még nem közölték a szervezők, de már tudni, hogy idén is felhőtlen szórakozásra és a már megszokott színvonalas programokra számíthatnak a Kossuth-kertbe kilátogatók.

Mint megtudtuk a szombati nap folyamán bográcsfőző versenyre, családok vetélkedőjére kerül sor, a két színpadon különböző kulturális programokkal is szórakoztatják a közönséget, este pedig Vikidál Gyula koncertjére bulizhatnak a szórakozni vágyók. Az állandó programok között megtalálható lesz a kézműves vásár, a könyvutca, a lovasbemutató, a sakkbajnokság, illetve különböző gyermekprogramok is.

A második nap kerül megrendezésre a Gyermeknap, amelyet a Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) szervez. Ilonczai Annamária elmondta: idén már 10 óra előtt kezdetét veszik a színpadi előadások. A gyermekeket már 8 óra 30 perckor az Északi Színház elé várják, ahonnan fúvós kísérettel a Kossuth-kertbe vonulnak. A kicsiket bohócok, néptánc, diákszínjátszó előadás, vers és mesemondás várja. A gyermekek kézügyességüket is kipróbálhatják, ugyanis a Zöld Ház melletti téren különböző kézműves programok várják őket. Vasárnap este a színpadon Zséda (Zsedényi Adrienn) várja fergeteges koncerttel a kikapcsolódni vágyókat.

A tavalyi rendezvény keretében választották meg a Pünkösd királynőt, idén pedig Tavasz királynő és Május király választásra kerül sor különböző iskolás csoportokból. Az Ady Endre Társaság már több megyei és határon túli iskolákkal felvette a kapcsolatot, valamint a tasnádi Teletiniket is elhívta a Családi Hétvégére.

- A Családi Hétvége lényege főként a családok összehozása, ez azok az ünnepek közé tartozik, amikor nem lenne szabad pártoskodni. Jó lenne, ha ez az ünnep is szakrális jelleget öltene - véleményezte Tóth-Pál Miklós.


Sajtótájékoztató keretében ismertették a Családi Hétvége programját
Sajtótájékoztató keretében ismertették a Családi Hétvége programját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: