2012-02-23 10:32:29• hírek • Kocsis Zoltán

Búcsúmeccs lesz-e Enschedében?

Hat esztendő után szeretne ismét bejutni az Európa-liga (akkor még UEFA-kupa volt a neve) nyolcaddöntőjébe a Steaua labdarúgócsapata. Mindezt alaposan megnehezíti az a tény, hogy az odavágón 1-0-ás vereséget szenvedett odahaza a Twente ellenében.

A hollandok azóta a bajnokságban 4-1 arányban kiütötték a Vitessét, miközben a Steaua háza táján, szokás szerint, botrány botrányt követ. A jól értesült bukaresti sportsajtó szerint könnyen elképzelhető, hogy az enschedei találkozó búcsúmeccs is lesz egyben egy-két résztvevő számára. Biztosra veszik, hogy bukás esetén Ilie Stan vezetőedző veheti a kalapját (idén ő még csak a második tréner a csapat élén, úgyhogy bőven belefér egy újabb váltás az előző évek sormintájába). Szintén kész tényként kezeli a média, hogy, az eredménytől függetlenül, Pablo Brandan Kínába igazol a visszavágó után. Mi több, legújabb pletykák szerint Eric Bicfalvi a Kolozsvári CFR látókörébe került.

A nagykárolyi játékos körül alakult ki egy másik balhé: a klub öntörvényű tulajdonosa ugyanis nem látja őt jó szemmel a kezdőcsapatban. A klasszikus, Gennaro Gattuso típusú védekező középpályás nem játszott rosszul az első meccsen, de kétségtelen: a rombolásban remeklő Bicfalvitól hiábavalóság, sőt egyenesen taktikai hiba azt várni, hogy hatékonyan segítse a támadásokat is. Felsőbb utasításra Iasmin Latovlevici kerülhet a bal oldali védő pozíciójába, ahonnan Brandant a középpályára vezénylik az első meccsen eltiltás miatt hiányzó Alex Baourceanu mellé. A támadósorban Leandro Tatu mellé Raul Rusescu húzódna középre, ahonnan Stefan Nikolic a kispadra szorulhat. Amennyiben a főnök elképzelései nem válnak be, nagy kérdés, vajon kirúgja-e önmagát...

A Steaua másik Szatmár megyei futballistája, Florin Gardos sérülés miatt nem léphet pályára, akárcsak Alexandru Chipciu és Gabriel Matei, míg az első meccsen katasztrofálisan teljesítő Ovidiu Dananae az utazó keretbe se fért be. A hazaiak oldalán Wesley Verhoek és Danny Landzaat kiesése mondható jelentősnek, Nicky Kuiper és Andrej Lendla hiánya kevesebbet nyom a latba.

Ami a többi meccset illeti, óriási lehetőség áll Bölöni László és csapata előtt: a PAOK Szaloniki egy hete gól nélküli döntetlent ért el Udinében, így kedvező helyzetben fogadhatja az olasz bajnokság harmadik helyezettjét. Ennél nehezebb dolguk lesz Juhász Rolandéknak: az Anderlechtnek az ellen az Alkmaar ellen kellene ledolgoznia egy gólos hátrányát, amely csapat a legjobb védelemmel rendelkezik a holland élvonalban.

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágók (előző meccs eredménye):

Twente -Steaua Bucuresti (1-0) 20.00 ProTV
Valencia -Stoke City (1-0) 20.00 DigiSport.hu
Athletic Bilbao -Lokomotiv Moszkva (1-2) 20.00 DigiSportPlus.hu, DolceSport2
PAOK Szaloniki -Udinese (0-0) 20.00 DolceSport
PSV Eindhoven -Trabzonspor (2-1) 20.00
FC Bruges -Hannover 96 (1-2) 20.00
Standard Liege -Wisla Krakow (1-1) 20.00
Besiktas -Braga (2-0) 22.05
Manchester United -Ajax (2-0) 22.05 DolceSport
Sporting Lisboa -Legia Warszawa (2-2) 22.05
FC Schalke 04 -Viktoria Plzen (1-1) 22.05 DigiSportPlus.hu, DolceSport2
Metaliszt Harkiv -Salzburg (4-0) 22.05
Olimpiakosz -Rubin Kazany (1-0) 22.05
Anderlecht -AZ Alkmaar (0-1) 22.05 DigiSport.hu
Atlético Madrid -SS Lazio (3-1) 22.05
Szerdán játszották:
Manchester City - Porto 4-0 (6-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: