2007-01-16 13:34:56• hírek • István Löchli

Búcsú a vendégmunkásoktól

 Új vendégmunkás státus Oroszországban, csak az oroszok árulhatnak a piacokon.
Több millió vendégmunkás mondhat búcsút megélhetésének Oroszországban, ugyanis az orosz hatóságok vasszigorral lépnek fel az illegális vendégmunkásokkal szemben.
 
A legdurvább az, hogy a piacokon  az ellenőrzések során 40 százalékra szeretnék szorítani a külföldi eladók létszámát, és év végére teljes mértékben ki akarják szorítani a külföldieket, hogy csak oroszok árulhassanak a piacokon. Hétfőtől minden vendégmunkásnak be kell jelentkeznie a regisztrációs állomásokon, és amennyiben kötelezettségeiknek eleget tesznek, adózás ellenében maradhatnak.
A becslések szerint a Szovjetunió utóállamaiból mintegy 12 millió vendégmunkás tartózkodik és dolgozik illegálisan Oroszországban. Ezzel ellentéten már az idei mércét megállapította az orosz munkaügyi elnökség, és idén az ország hatmillió vendégmunkást tud fogadni, ez pedig a fele az országban tartózkodó külföldi vendégmunkásoknak. Jelenleg még az orosz piacok jelentős részét a közép-ázsiai kereskedők uralják, de nemsokára kénytelenek lesznek elhagyni az országot.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: