2013-10-30 09:44:39• hírek • Blikk.hu

Börtönbüntetésre ítélték Krisz Rudit

Az énekes a napokban kézhez vett bírósági ítélet szerint azért kapott 1 év 2 hónap börtönt - amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették -, mert adót csalt.

Úgy tudjuk, Rudi Bt.-je alanyi áfamentesség mellett folyamatosan áfás számlákat bocsátott ki, amelyeket természetesen nem vallott be. Felszámolás alatt lévő cége bankszámlájáról pedig kimentette az utolsó fillért is, így ahhoz hitelezői nem férhettek hozzá.

A bírósági ítélet szerint ­Kreisz egyrendbeli csődbűntettet, egyrendbeli folytatólagosan elkövetett adócsalást és a számviteli rend megsértését követte el 2007-ben és 2008-ban.

A nyomozás megállapította, hogy a zenész által okozott kár több millió forint. A bíróság a fenti büntetésen kívül 75 ezer forint (1200 lej szerk.) megfizetésére is kötelezte Rudit, aki a tárgyaláson néhány mondatos egyeztetés után védőjével úgy határozott, hogy nem fellebbeznek, elfogadják a kedvező döntést. S mivel az ügyészség sem kért súlyosbítást, azonnal jogerőre emelkedett az ítélet.

A rossz útra sodródott, egykor rendkívül népszerű fiatalember ügyvédje valóban jó munkát végzett azzal, hogy védence csak felfüggesztett börtönt kapott, ugyanis mint kiderült: a 2000-ben a legjobb hazai énekesnek választott Rudi nem most botlott meg először.

Olvassa tovább a Blikk.hu-n!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: