2008-07-22 16:15:40• hírek • Józsa János

Borbély Lászlóval tárgyal Ilyés Gyula polgármester

 Ilyés Gyula a Középítkezési és Környezetvédelmi minisztériumokban folytat tárgyalásokat.

Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere július 22-én, Bukarestben tárgyal Borbély László, fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszterrel.

A találkozó témái: a Poligonului utcai lakásgarancia hitel-konstrukcióban épülő ANL-lakásépítési program megváltoztatása olyan módon, hogy a háromszáz tervezett lakás közül kétszázat 35 év alattiak és az államosított lakásokból kiköltöztetettek számára építsenek fel; az Ostrovului utcai tömbházlakás a szociális lakásépítési program kereteiben történő felújítása; a Károlyi úton tervezett sportuszoda építésének ütemezése, illetve bizonyos urbanisztikai törvénymódosító javaslatok megbeszélése.

Ugyancsak július 22.-én találkozott a polgármester Kórodi Attila, környezetvédelmi miniszterrel, akivel a város által megnyert -, új zöldövezetek létrehozására irányuló támogatások folyósításának ütemtervét egyeztették. Mint tudjuk, ebből a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott pályázati pénzekből kell megépüljön a Carpati I és II, valamint a Micro 17-es lakógyedekben három új játszótér, valamint a Kossuth kerti tó rendbetétele is részben ezen összegek folyósításától függ.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: