2009-04-15 12:03:04• hírek • Szatmar.ro

Bizakodó házigazdák

Mind a Porto, mind az Arsenal kevéske előnnyel várja a negyeddöntők visszavágóit.

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első napján két döntetlen született, így a visszavágók házigazdái némi előnnyel várhatják a sorsdöntő találkozókat. Igaz, sem az Arsenal, sem a Porto nem lehet teljesen nyugodt, mivel mind a Villarreal, mind a Manchester United képes lehet idegenben kivívni a továbbjutást.

A címvédő nem kis meglepetésre nem bírt hazai pályán a portugál bajnokkal, és a Porto a döntetlen mellett a remek játékkal is meglepte a nagyérdeműt. Edzője, az eltiltás miatt erre a meccsre a lelátóra száműzött Jesualdo Ferreira hasonló teljesítményre számít szerda este is: „Nem ismerünk más játékmódot, ez a csapat nem változtatja meg identitását".

Ugyanakkor figyelmeztette játékosait, hogy „a világ legjobb csapata ellen lépünk pályára". A „sárkányok" még soha nem veszítettek hazai pályán angolok ellen, és csak egyszer estek ki úgy az európai kupákban, hogy az első idegenbeli meccsen döntetlent értek el. Ráadásul van tapasztalatuk az előny megőrzésében, az előző körben kísértetiesen hasonló szituációban fogadták az Atletico Madridot: az első meccs 2-2-je után odahaza gól nélküli döntetlent értek el.

Rodriguez az első meccsen gólt szerzett

Azzal Alex Ferguson is tisztában van, hogy a kék-fehérek előnyben vannak, ám bízik csapatában „Nagyon csalódottak voltunk, amikor Mariano az utolsó percben kiegyenlített. Ezzel a Porto előnybe került, de képesek vagyunk fordítani." A ManU az utolsó négy idegenbeli visszavágóját, amelyet egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában játszott, egyaránt elveszítette. A vörösök nem számíthatnak Hargreaves és Fletcher játékára, visszatér viszont Ferdinand, aki biztosabbá teheti a hátsó alakzatot.

Jóval több hiányzója van a másik két érintett csapatnak, az Arsenalnak és a Villarrealnak. Az angoloktól Almunia kapus, Gallas és Clichy ráadásul az első meccsen sérült meg (őket Fabianski, Silvestre és Gibbs pótolhatja), a spanyoloknál pedig Senna és Cazorla kiesése a középpályát érinti. „Mindkét csapatnak vannak hiányzóik, de elég nagy a keretünk. Aki a pályán van, annak kell bizonyítania", jegyezte meg ezzel kapcsolatban Manuel Pellegrini.

Szintén bizakodó az „ágyúsok" francia trénere, Arsene Wenger is, aki az első meccsen elért eredményben bízik. „Jó a kiindulópont számunkra, ezt ki kell használnunk, de előnyünk nem olyan nagy, vigyáznunk kell".

Az Arsenal fantasztikus hazai mérleggel büszkélkedhet, utolsó 23 hazai meccsén nem szenvedett vereséget és tavaly április óta gólt sem kapott az európai kupákban az Emirates Stadionban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: