2006-06-20 21:25:05• hírek • Szatmár.ro

Barnuljunk UV-mentesen!

a569.jpgA rendkívül érzékenybőrűeknek találták ki az úgynevezett UV-mentes barnulási eljárásokat

Az emberek egy részének az anyatermészet megadta azt az ajándékot, hogy csodálatos barna, kreol, krémszínű bőrrel hozta őket a Földre. Másik felét pedig a mostanában kevésbé divatos hófehér bőrrel sújtotta. A szerencsésebbje kimehet a napra, persze szigorúan délután három óra után és néhány alkalom után egyenletes barna bőrrel büszkélkedhetnek.

A legkevésbé szerencsések a vörös és tejfölszőke hajúak -, sokszor még napallergiások, és rendkívül érzékenybőrűek is - akik bizony hiába mennek a természetes napfénybe legfeljebb csak leégnek, mint anno az óbudai pelenkagyár. Persze nekik is megvan a joguk Jennifer Lopezes bőrszínnel rendelkezni, így nekik találták ki az úgynevezett UV-mentes barnulási eljárásokat.

Krém vagy spray?

Mivel a jelenlegi uralkodó trend a természetesség, a szolárium már a múlté érdemes önbarnító krémeket, spray-ket használni, melyek tárháza minőségtől, ártól függően végtelen. Az önbarnító készítmények teljesen ártalmatlanok az egészségre. Dihidroxi-acetont tartalmaznak, ami a testazonos fehérjékkel reakcióba lépve kölcsönöz nekik barnás színt. A szarurétegnek csupán a legfelső rétegét festik meg, a mélyebben fekvő élő sejteket érintetlenül hagyják, ellentétben a nap sugaraival. Ez az oka annak is, hogy háromnaponta újra kell használnunk, ha szeretnénk folyamatosan élvezni a napsütötte bőrszínt.

Hogyan használjuk?

Nem könnyű feladat az egyenletes barnaság biztosítása. Ennek érdekében először bőrradírral tisztítsuk az arcot; különösen fontos ez a művelet zsíros bőr esetén. A foltosságot elkerülendő, a krémet igen vékony rétegben kell felvinni, és célszerű arra is vigyázni, hogy széle ne legyen észrevehető a nyakon, a fül mellett és a hajtőnél. E részek közelében gondosan dolgozzuk el a készítményt, a szemhéjat és az ajkat pedig hagyjuk ki.

Ezek után gyors és alapos kézmosás következik (használjunk körömkefét is!), hiszen a szer nemcsak az arcbőrt, hanem a kezet is könnyen megszínezi. A mitesszeres, pattanásos vagy tág pórusú bőrt nehéz egyenletesen megfesteni, ezek a részek valószínűleg egy árnyalattal sötétebbek lesznek.

A barnaság kialakulásához 3-4 óra szükséges, de léteznek olyan készítmények, melyek használatakor már egy óra is elegendő. Az így szerzett barnaság sosem olyan tartós, mint a természetes, mert a szer csak a bőr legfelső szarurétegét festi meg, így azt kb. egy hét alatt le is dörzsöljük. Újraszínezhetjük, ha bőrradírral teljesen eltávolítjuk a maradék részt, és ismét bekrémezzük az arcot. Kezdőknek inkább spray-változatokat ajánljuk, mert azt jóval egy ajánljuk, mert azt jóval egyszerűbb felvinni egyenletesen a bőrre.

Szívódj fel!

Az önbarnítók közül a permet változat szívódik fel a bőrben a leghamarabb, elegendő 5 perc. A lotion állagú készítményeknek 10 percre van szükségük, míg a sűrűbb arckrémeknek 15-20 perc a felszívódási idejük. Várjuk ki ezt az időt, és addig ne öltözködjünk, sminkeljünk, vagy illatosítsuk magunkat, különben az önbarnító ezekről a testtájakról lekopik, és foltos lesz a színünk.

A barna bőrszín kialakulása az önbarnító bőrbe szívódása után, fokozatosan, maximum három óra elteltével alakul ki. Hatása három napig élvezhető, ezért a harmadik napon újra ismételjük meg a kezelést.

Barnulj néhány perc alatt!

A Tanny Spray air brush rendszer szintén a DHA aktív anyagot és Aloe Vera kivonatot tartalmaz és bőrtápláló vitaminok összetételével gyönyörű aranybarna bőrszínt varázsol. A DHA az aminosavakkal reakcióba lépve a bőr felső felületén 5-6 óra alatt eléri barnító hatását.

Ez a különleges formula melanint és bronz kivonatot is rejt magában, mely biztosítja az azonnali egyenletes barnaságot. A rendszer formulája ellentétben a régi önbarnító krémekkel szemben nem a bőrt színezi meg, hanem a DHA segítségével a bőrbe beszívódva egyenletesen, azonnal fejti ki barnító hatását a bőr külső felületén foltok és csíkok nélkül.

A formula elősegíti a ráncok kisímulását, felszívódva pedig erősíti az érfalakat, így megelőzve a visszerek kialakulását.

Meddig tart?

A Tanny Spray air brush rendszer barnító eljárás bőrtípustól függően 7-10 napig garantáltan egyenletes barnaságot eredményez, mely folyamatosan és foltosodás nélkül kopik. Az egész testre való felvitel kb. 10 percet vesz igénybe, az azonnal látható eredmény bámulatos.

Az így biztosított aranybarna szín UV sugárzástól mentes. A hatóanyagok összetételének köszönhetően táplálja, hidratálja és ápolja a bőrt.

Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: