2011-07-01 16:14:42• hírek • Balog Anita

Az energiafűz hozta meg a sikert

A Green Venge csapat
A Green Venge csapat

A pénteken tartott expón választották ki a legjobb Jointec vállalkozásokat.

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány a nyíregyházi „Fiatalok Kulturális Szövetsége”  Ifjúsági Egyesülettel közösen indította útjára 2010 szeptember 1- én a „JOINTEC” projektet, a Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül. A projekten belül megvalósított verseny gyakorlatilag a Hans Lindner Alapítvány nagy sikerű Ötletbörze című vállalkozói játékának az utódja, ám idén első alkalommal a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is vettek részt benne csapatok.

A játék a végéhez érkezett, a szokásokhoz híven az Expót követte az eredményhirdetés - csak hogy idén két expót is tartottak: a csapatok először csütörtökön, a nyíregyházai Korzó bevásárlóközpontban, majd pénteken a szatmárnémeti szakszervezetek Művelődési házában mutatták be vállalkozásaikat. A szatmárnémeti bemutatón értékelt is az intézményvezetőkből és vállalkozókból álló zsűri.

A leadott projektek esetében fontos szempont volt az idei évben az ökológiai jelleg, így nem csodálkoztunk akkor, amikor energiafűz-termesztő, napenergiát felhasználó, csónakos vízitúrát szervező vagy éppen hulladékokat újrafelhasználó diákvállalkozások standjait megláttuk.

A zsűri döntése alapján a romániai versenyzők közül az első helyezett a Crazy Market nevű csapat lett, az ő ötletük volt az energiafűz termesztésével és feldolgozásával foglalkozó vállalkozás létrehozása. A magyarországi csapatok közül az All In  lett a legjobb, ők napkollektorokkal és kazánok értékesítésével foglalkoztak vállalkozásukban. A két első helyezett csapat egy-egy három napos tasnádi wellness-hétvégét nyert.

Az első díjak mellett két különdíjat is kiosztottak: a Happy Team és a Sopranos csapatok határon átívelő együttműködése révén egy regionális portált hoztak létre, amely Nyíregyháza és Nagykároly látnivalóit sorakoztatja fel és mutatja be a szabadidő eltöltésére felkínálkozó lehetőségeket és szórakozóhelyeket. Az ő jutalmuk egy magyarországi vállalkozó felajánlásával egy-egy notebook volt, mindkét csapat minden tagja örülhetett egy-egy számítógépnek.

Egy Szatmár megyei vállalkozó szintén különdíjat ajánlott fel: a Greeen Venge csapat ötlete, a kenus túrák megszervezése a Szamoson nagyon tetszett a vállalkozónak, a diákok nyereménye egy wellness-hétvége Sóstón.


Az energiafűz győzelmet hozott a Happy Team csapatnak
Az energiafűz győzelmet hozott a Happy Team csapatnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: