2021-12-09 13:31:48• hírek • Szatmár.ro

Az Autonet támogatásával több mint 200 diákból válhat az autószakértők új generációja

Egy németországi oktatási modellt átvéve, az Autonet Import Kft. folyamatosan együttműködik az oktatásügyi hatóságokkal és az autóipari munkáltatókkal, így a cég által támogatott osztályokból kikerülő diákoknak minden esélyük megvan arra, hogy képzésüknek megfelelő munkahelyet találjanak.

2020 őszétől az Autonet Import immár öt városban, Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Szucsáván, Brassóban és Bukarestben támogatja a duális képzésben működő osztályokat, és az ezekben tanuló több mint 200 fiatalt. A cég biztosítja a diákoknak a megfelelő öltözéket és felszereléseket, a szükséges orvosi vizsgálatokat, illetve havi ösztöndíjról is gondoskodik a számukra.


A program folyamatos bővítése és az új információs források kiaknázása révén a diákoknak lehetőségük van olyan magas minőségű szakképzésben részt venni, mely az autóiparban stabil és eredményes karriert biztosít a számukra. Az e formában megvalósuló oktatás azonban nem csak a diákok számára tartogat megannyi előnyt, hanem a romániai autószervizeknek is, akik a duális képzést végzett fiatalok révén tapasztalt, azonnal alkalmazható munkaerőhöz jutnak.


Az Autonet Import erőfeszítéseit, melyeket a duális képzés fenntartása és népszerűsítése érdekében tesznek, olyan piacvezető autóalkatrész-gyártó cégek támogatják, melyek tisztában vannak vele, mennyire fontos olyan autóipari szakembereket képezni, akik képesek lépést tartani a legújabb kihívásokkal is. Ezek a partnerek a következők: Bosch, Brembo, Castrol, Gates, Mahle, Schaeffler, Textar és Varta.



Mivel a duális képzésben roppant fontos, hogy a diákok ne csak a tankönyvekből merítsék tudásanyagukat, hanem fizikai jelenléttel, egyenesen a hozzáértő mesterektől „lopják el” a szakmát, a koronavírus-járvány sajnos kihívások elé állította ezt a szakképzési formát. Ennek okán az oktatási módszerekkel és paradigmákkal kapcsolatban, valamint a kiegészítő financiális támogatás és a duális képzés népszerűsítése kapcsán alternatív megoldásokra volt szükség. Annak érdekében, hogy a romániai duális képzés ennek ellenére is egyre magasabb szintet érhessen el, az Autonet Import és partnerei a továbbiakban is támogatják ezt az oktatási formát, melynek ennek köszönhetően mind a végzősök, mint a szervizek versenyképesek és kompetensek maradhatnak az autóipar folyamatosan változó piacán.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: