2011-11-15 15:15:38• hírek • Kocsis Zoltán

Ausztriába szökött a román válogatott

Egyaránt idegenbeli fellépéssel búcsúzik a magyar és a román labdarúgó válogatott az idei esztendőtől, ám teljesen más hangulatban várják az összecsapásokat a csapatok. Amíg Magyarország Liechtenstein legyőzése után bizakodva utazhat Lengyelországba. Ezzel szemben Románia kikapott Belgiumban és a hazai szurkolók elől „menekülve" Ausztriában csap össze Görögországgal.

A hercegség csapatát legyőző magyar válogatott keretéből többen nem utaztak el a meccs helyszínére, Poznanba. Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián kisebb sérüléseket szenvedtek, Kádár Tamás Olaszországba utazott az utánpótlás-válogatottal, míg Egervári Sándor kapitány úgy döntött: a harmadik számú kapust, Csernyánszki Norbertet nem kívánja bevetni ezúttal sem, így ő is otthon maradt.

Bár a hírek szerint ezúttal is Bogdán Ádám kap helyet a kapuban, könnyen lehet, hogy emlékezetes nap lehet ez vetélytársa, Király Gábor számára is. Amennyiben ugyanis ő pályára lép, akkor ezt 86.-szor teszi meg a nemzeti csapat színeiben, amivel utoléri az Aranycsapat legendás „Fekete Párducát", azaz Grosics Gyulát.

Egy nehezen legyőzhető válogatott vár amúgy a magyarokra, hisz a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő Lengyelország legutóbbi hat meccséből csak egyet vesztett el - pénteken az olaszok ellen. Igaz, sokat nem is nyertek meg ebből a szériából, hisz három alkalommal döntetlen lett a vége.

Bár a keretükben olyan játékosok vannak, mint Wojciech Szczesny (Arsenal), Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski vagy Łukasz Piszczek (egyaránt Borussia Dortmund), a lengyeleknél dívik a honosítás: Damien Perquis (Socheaux) és Ludovic Obraniak (Lille) egyaránt Franciaországban látta meg a napvilágot, de lengyel felmenőiknek hála az utóbbi időben bemutatkozhattak a lengyel válogatottban.

A sorozatos kiábrándító eredmények következtében a szurkolók egyre inkább türelmüket vesztették, a hírek szerint ezért döntött úgy a Román Labdarúgó Szövetség, hogy a Görögország elleni barátságos meccset Ausztriában rendezzék meg. Nem lesz ott a pályán a belgák elleni vereség egyedüli gólszerzője, Daniel Niculae (lánya keresztelője miatt), valamint a Liege-ben debütáló, de nyolc perc után megsérülő Marian Pleasca.

Amennyiben a lengyelekről azt mondtunk, hogy nehéz őket legyőzni, akkor mit mondhatnánk a görögökről, akik, amióta Fernando Santos ül a kispadon, még nem kaptak ki. Utolsó vereségüket másfél éve, még a világbajnokságon szenvedték el Argentína ellen, azóta pedig 16 találkozót játszottak.

A keretben van még egy-két olyan „őskövület", akik tagjai voltak a 2004-ben az Európa-bajnokságot megnyert válogatottnak (Kosztasz Kacuranisz, Jorgosz Karagunisz, Angelosz Hariszteasz), az ifjabb generáció vezéralakjai viszont Jorgosz Szamarasz (Celtic Glasgow) vagy Szokratisz Papasztatopulosz (Werder Bremen).

Lisszabon és más semmi?

Szintén kedd este rendezik a pótselejtezők visszavágóit is, a négy párharcból viszont kettő tulajdonképpen máris eldőlt. Nehéz elképzelni ugyanis, hogy miután Horvátország 3-0 arányú győzelmet aratott Törökországban, Írország pedig 4-0 nyert Észtországban, a két csapat hazai pályán elveszítse előnyét.

Szintén megnyugtatónak tűnő két gólos előnnyel utazik Csehország Montenegróba, így egyedüliként Portugália és Bosznia párharca tűnik teljesen nyíltnak. A Zenicában gól nélkül ért véget a találkozó, így minden Lisszabonban dől el.

Lengyelország - Magyarország 21.30 m2
Görögország - Románia 21.30 TVR1

További tévés meccsek:
Portugália - Bosznia-Hercegovina 22.45 DigiSport.hu, DigiSport1.ro
Montenegró - Csehország 21.10 DigiPlus.hu
Horvátország - Törökország 21.00 DigiSport1.ro
Franciaország - Belgium 22.00 DigiSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: