2008-06-04 18:22:55• hírek • István Löchli

Áttekintés a böngészők piaci alakulásáról

A böngészőpiac jelenleg igazán mozgásban van: a Firefox 3 kiadása már a küszöbön, s a Microsoft is gőzerővel készül az Internet Explorer megjelentetésére.

Az Internet Explorer egyelőre még mindig uralja a piacot. A Firefox azonban egyre több felhasználót igyekszik elhódítani vetélytársától. Június végére várható a Firefox 3.0, mely nagyobb biztonságot, gyorsabb használatot, optimalizált könyvjelzőhasználatot és címsorkezelést, valamint jobb teljesítményű grafikus motort ígér.

Az új verzió képességei kipróbálhatók a release candidate letöltésével. Ennek egyelőre az első változata érhető el, de az RC2-t még erre a hétre ígérték a fejlesztők. A Mozilla azt reméli, hogy a kiadás napjára meghirdetett Download-Dayen elég sok ember tölti le a Firefox 3-at ahhoz, hogy ezzel a Guiness-rekordok könyvébe kerülhessenek. Egyelőre 300 000 felhasználó jelezte világszerte a Mozilla honlapján, hogy készek a böngésző letöltésére azon a bizonyos napon, melynek időpontját csak később tűzik ki.

Az Internet Explorer 8 kiadását év végére tervezi a Microsoft. Az új verzió elsősorban az adathalász oldalakkal szembeni különös védelmet ígér, valamint a webes szolgáltatások, mint a Live Search vagy a Live Maps könnyebb integrálását. Emellett a "WebSlices" funkció lehetővé teszi egyes weboldalak, például az internetes aukciók könnyebb kezelését. Megjelenésében az IE8 nem sokban fog különbözni a megelőző verzióktól. A kíváncsiaknak egyelőre az angol nyelvű béta változattal kell beérniük.

Az Apple Safari böngészője 2008 márciusa óta érhető el a 3.1-es verzióban, és Windows XP alatt is fut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: