2008-01-29 14:20:04• hírek • Anna Szelényi

A szépségnek is vannak mítoszai

Nem minden arany, ami fénylik - nem minden igaz a szépségtippek világában.

Mikor azon kínlódtunk, hogy valahogy átvészeljük a pubertás korát és a hormonokét, amelyek mintha megkergültek volna, akkor mindig akadt valaki, aki ellátott a fiatalság és szépség megőrzésének titkaival.

A tanácsok közül egyesek ésszerűeknek tűntek, mások pedig abszurdnak. Egyesek tényleg működnek, a többi tanács pedig az örök szépség mítoszaivá váltak. Lássuk, melyek azok a tanácsok, amelyek tartalmaznak némi igazságot, és melyek a generációból generációba átadott mítoszok.

Első mítosz: Ha kitéped ősz hajszálaidat, sokkal több hajszál fog azok helyére visszanőni. Az őszülés egy természetes folyamat, amely egyesek számára sokkal hamarabb bekövetkezik. Az az érzésünk, hogy minél több ősz hajszál jelenik meg hajunkban, mivel figyelmünket maximálisan ezek keresésére összpontosítjuk. Azonban, teljesen téves az a gondolat, miszerint ezek kitépésével, sokkal több hajszálunk nő majd.

Második mítosz: Ha teljesen lenyírod hajadat, sokkal vastagabb és dúsabb lesz. Sajnálatos módon, ez csak a látszat, mivel, a hajat teljesen a bőr felületénél nyírjuk le, és mikor az elkezd nőni, először a haj gyökere nő ki, amely egyébként is vastag. Ezért kelti azt az érzetet, hogy hajunk dúsabb lesz és vastagabb.

Harmadik mítosz: A jég összehúzza a bőr pórusait. A közhiedelem ellenére, nem igazán létezik semmilyen szer, amely kicsinyítené a bőr pórusait. Méretük a genetika eredménye, és nem azé a hőfoké, amellyel próbálunk rá hatni.

Negyedik mítosz: A fogkrém leszárítja a pattanásokat. Így igaz. A mentol és más összetevők hatására a fogkrém képes sokkal hamarabb leszárítani a pattanásokat, ám ugyanakkor irritálhatja bőrödet is. Még mindig jobb, ha különlegesen a pattanásszárításra kifejlesztett krémeket használod.

Ötödik mítosz: Ha keresztbe teszed lábaidat, akkor visszeresek lesznek. Nem igazán. Egyes emberek hajlamosak erre a betegségre az öröklődés, a súly és a kor miatt. Az viszont igaz, hogy ha ebben a betegségben szenvedsz, akkor a keresztbe tett lábak csak súlyosbíthatják helyzetedet.

Hatodik mítosz: Ha napozás előtt sört öntesz bőrödre, az elősegíti az aranybarna tónus elérését. Igazság szerint, ha ilyen napozási előtti elbánásban részesíted magad, nem fogja elősegíteni a barnaság kialakulását, de ha minden jól megy, sikerül felhívni pár kíváncsiskodó figyelmét.

Hetedik mítosz: A majonézt használhatod balzsam helyett. Íme, egy kijelentés, amely nem tartozik a mítoszok csoportjába. Az olajból és tojásból készült majonéz gazdag proteinekben, tehát kiválóan táplálja hajadat.

A lista természetesen lezáratlan marad, hiszen megannyi mítosz uralkodik a szépségvilágban, amely csupán megfejtésre vár.

Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: