2008-05-22 18:31:56• hírek • István Löchli

A sárga jelzés ellenére felkészületlenek a települések

 Több megyebeli települést szúrópróbaszerűen ellenőrzitek.

A napokban a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szakemberei több útvonalon tartottak ellenőrzéseket, melyen a megyebeli települések polgármesteri hivatalait vizsgálták.

A megyében a várható szélsőséges időjárás miatt sárga jelzést rendeltek el, ugyanis a Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő 24 órában 80-90 km/órás szél, és 50 l/nm csapadék várható. Ezért a megyebeli polgármesteri hivataloknak állandó ügyeletet kell tartsanak, annak érdekében, hogy a lakosságot meg tudják óvni a vészhelyzetektől. A csütörtöki napon a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szakemberei sajtóértekezlet keretében tudatták a napok óta zajló ellenőrzések eredményeit.

Gheorghe Stramb, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője elmondta, igen lesúlytóak voltak az ellenőrzési akció eredményei, ugyanis a települések hetven százaléka egyáltalán nem tart ügyeletet, így egy esetleges természeti csapás esetén nem tudnák megtenni a szükséges óvintézkedéseket.

Eddig a szélsőséges időjárás miatt rendelték el a sárga jelzést, azonban a sok csapadék miatt még egyes területeken árvizekre is lehet számítani. Gheorghe Stramb elmondta, reméli, hogy az ellenőrzési akciókkal ösztönözni tudják majd a települések elöljáróit, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, mielőtt a baj be nem következik.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: