2011-04-05 10:23:51• hírek • Szatmár.ro

A nudizmus növeli a libidót!?

A vakáció már itt kopogtat az ajtón, és vele együtt a legtöbbek fejében az a vágy is megszületik, hogy minél többet legyenek vízközelben és a lehető legtöbbet napozzanak.

A vér lüktet az erekben, és ezzel egy időben a férfiak és nők is egyre többet fantáziálnak. A partner nélküliek abban reménykednek, hogy a nyári időszakban ha nem is életük párját, de legalább egy alkalmi partnert „beszereznek". Erre az egyik legalkalmasabb hely a tengerpart. Víz, sok napfény, kevesebb ruha, és még több meztelenség.

A tengerpartra kiérve aztán sokan felteszik maguknak a kérdést: maradjanak az agyonzsúfolt strandövezeten, vagy álljanak odébb a nudisták félreeső partszakaszára? A csábítás valóban nagy. Végül a nyitott szelleműek mégis beadják a derekukat. Vár rájuk az a terület, ahol nők és férfiak egyaránt „ kivetkőznek önmagukból", „ levetkőzik gátlásaikat" és önfeledten, fürdőruha nélkül napoznak. Azok akik még nem próbálták, valószínűleg kissé bátortalanul szlalomoznak a törölközők között, míg végre egy megfelelő helyet találnak és lehelyezik törölközőjüket.

Aztán teljes nyugalommal elterülve várják, hogy mi fog történni. A tekintetek óhatatlanul ide-oda kalandoznak, ami nem jelenti azt, hogy az ember fiának feltétlenül hátsó szándéka lenne. A legtöbben ilyenkor lazulnak, mások meg érdekfeszítő eszmefuttatást folytatnak arról, hogy milyen előnyei vannak a nudizmusnak. Egyesek állítólag azért meztelenkednek, mert ez jó hatással van a libidóra. A szakértők ennek éppen az ellenkezőjét állítják. Magas hőmérséklet hatására a hormonok termelése is csökken, ami a libidó takaréklángon való üzemelését is magával vonja.

Férfiak és nők esetében a nemi szervek napoztatása csak fokozatosan történhet. A magas hőmérséklet és az ultraviola sugárzás közvetlen kapcsolatba kerül az érzékeny bőrfelülettel, főleg a mellbimbóval, ami ezek gyulladásához is vezethet. Sokan nem is gondolnák, hogy a túlzásba vitt meztelen napozás a nők és férfiak körében egyaránt, a melldaganat egyik kiváltó oka lehet.

A fürdőruha nélküli topless napozás, növeli a nemi szervek bőrfelületének érzékenységét, nőknél menstruációs zavarokat okozhat, férfiaknál pedig a nemi hormonok termelését is negatívak befolyásolja. Azoknak az érzékeny bőrfelületeknek a védelme, melyek egész évben védve és takarva vannak, magasabb faktorszámú napozótej használatát igénylik. Abban az esetben, ha a nemi szerveken vagy azok környékén valamilyen sérülés vagy fertőzés is tapasztalható, a napsugarak hatására azok még inkább elevenebbé válnak.

Mielőtt bátran nekivágnak gondoskodjanak a megfelelő bőrvédelemről és konzultáljanak egy bőrgyógyásszal, szem előtt tartva azt a tényezőt, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a bőrdaganatos megbetegedések száma. A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a napsütötte forró tengerparti homok, melynek hőmérséklete akár az 50 fokot is meghaladhatja, csökkenti a spermák termelődését, ezáltal a nemzőképességet is befolyásolja.

A férfiak többsége egyetért azzal, hogy egy nudista strand nem éppen a legmegfelelőbb hely egy tartós kapcsolat céljából való ismerkedésre, sok esetben még az egy éjszakás kaland sem a nudisták köréből kerül ki. Próbálkozni azért lehet: akár a tengerparton, vagy egy szórakozóhelyen. Az a megállapítás, mely szerint a nudizmusnak libidónövelő hatása lenne, tévesnek bizonyult, ez sokkal inkább a vizuális inger számlájára írható. Az viszont tény, hogy a meztelenkedésnek mindig is különleges varázsa volt, akár otthon, akár egy tengerparton. Éljenek a felszabadultság nyújtotta életérzés lehetőségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: