2005-12-05 09:18:18• hírek • Szatmár.ro

A nemzeti felelőtlenség napja

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Állandó Értekezlet összehívását sürgeti.

 

A kormányfő szerint tavaly december 5-e a nemzeti felelőtlenség napja volt - tájékoztat a Kossuth Rádió. Gyurcsány Ferenc erről egy budapesti konferencián beszélt.
Kijelentette: ma december 5-e nélkül egységesebb lenne a nemzet, s mivel rossz kérdésre kellett válaszolni, a nemzet ezt így vagy úgy, de elutasította.

A tanácskozáson felszólaló Hiller István úgy fogalmazott, hogy a történelem nem szakácskönyv, nem lehet elővarázsolni belőle azt a receptet, ami kész megoldást nyújt a jövőre. Az MSZP elnöke szerint a nemzeti érdekérvényesítés legmeghatározóbb terepe ma a magyarság számára Brüsszel és Strasbourg.

Tavaly december 5-én volt itthon a népszavazás a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról.

A Fidesz elnöksége eközben arra kéri a miniszterelnököt, hogy több mint egy év után hívja össze a Magyar Állandó Értekezletet és a határon túli magyarság érdekében kezdjenek neki a konszenzus kialakításának.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint 2004. december 5-e valójában már nem is a kettős állampolgárság intézményéről, hanem az anyaországnak a határon túli magyarsággal való szolidaritásáról szólt.

Az ellenzéki párt többi között azt javasolja, hogy vitassák meg a határon túli magyarság Európai Uniós tagságának támogatását, a külhoni magyarság megvédését az asszimilációs erőktől, valamint a magyar állampolgárság intézményének felülvizsgálatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: