2011-09-20 15:40:18• hírek • Póti Orsolya

A munkahelyi biztonság és egészség megtartásáért

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség szeptember 20-án szemináriumot tartott a munkahelyi biztonság és egészségvédelemmel kapcsolatban. A több órás szemináriumnak a Szatmár Megyei Egészségbiztosító-pénztár földszinti gyűlésterme adott otthont.

A „Munkahelyi biztonság és egészségvédelem előnyei kis és középvállalkozások számára" című szemináriumot Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség főfelügyelője nyitotta meg, aki a bemutatók előtt köszöntötte a résztvevőket, sok sikert kívánva a balesetek és a szakmai megbetegedések megelőzésében tett tevékenységükben.

A rendezvényen jelen volt többek között Mariana Basuc felügyelő, Alice Olteanu és Cristian Nedu a Bukaresti Munkaügyi Felügyelőség részéről, Ramona Antonescu és Günthner Anikó a Szatmár Megyei Prefektúra részéről, valamint Dorin Senchetu felügyelő, a Brassó megyei Munkaügyi Felügyelőség részéről.

A köszöntőbeszédet követően Cristian Nedu bemutatta az európai uniós irányelvekkel jogharmóniában lévő munkahelyi biztonság és egészségvédelmi jogszabályokat, ezt követően pedig Mariana Basuc a kis és középvállalkozások kockázatértékelését mutatta be, pontosabban kifejtette, hogy kulcsfontosságú lépést jelent a biztonságos és egészséges munkakörnyezet.

Szünet után a Sabin Pop, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség munkatársa ismertette a 2010-2011 során történő munkahelyi balesetek statisztikai adatait úgy országos szinten, mint helyi szinten. A tavalyi év során országos szinten összesen 3678 munkahelyi baleset volt, melyből 272 végződött halállal. Ebből Szatmár megyében 2010-ben ötven munkahelyi balesetet regisztráltak, melyből öt volt halálos.

A résztvevők végezetül Dorin Senechru előadását hallgathatták, aki azokat a tényezőket mutatta be, amelyek hozzájárulhatnak a munkahelyi biztonság és egészség kialakításához és fenntartásához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: