2012-04-17 12:47:21• hírek • Póti Orsolya

A mértéktelen evés-ivás miatt kerültek kórházba

Az ünnep miatt az átlagnál eseménydúsabb volt a hosszú hétvége a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán. A leggyakoribb egészségügyi problémák a mértéktelen evéshez és iváshoz köthetők, de öngyilkossági kísérletet is regisztráltak.

Eseménydúsan telt az elmúlt hosszú hétvége a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán. Péntek reggeltől vasárnap estig, azaz április 13-15 között összesen 631 beteget láttak el.A gyerekektől a felnőttekig, minden korosztályból jelentkeztek gyomorpanaszokkal a sürgősségi osztályon, ezek hátterében többnyire a mértéktelen evés, vagy a túlzott alkoholfogyasztás állt - derül ki a kórházi jelentésből.

Április 15-én, szombat este egy vidéki család - egy 7 hónapos, egy 3 éves, valamint egy 7 éves gyerek és anyukájuk - került be a sürgősségi osztályra ételmérgezés miatt. A jelentés szerint a hasi fájdalmakra és rosszullétre panaszkodó betegek töltött káposztát fogyasztottak. A pácienseket beutalták a Járványkórházba, ahol az azonnali orvosi ellátás után jobban lettek és a család már másnap elhagyhatta a kórházat.

Vasárnap este egy 32 éves férfit szállítottak be a sürgősségire, akit a húsvéti étkezés során ért kellemetlen meglepetés. Az alkoholos állapotban lévő férfi éppen vacsorázott, amikor egy falat megakadt a torkán és egy rosszkor vett levegőnél a légcsövébe kerül. Ennek következményeképpen a férfi annyira rossz állapotba került, hogy az intenzív osztályon újra kellett éleszteni. A jászvárosból érkezett férfit továbbra is megfigyelés alatt tartják.

Szaktanulmányok szerint ünnepek alatt több az öngyilkosság, mint bármikor. Főként az egyedül élőknél tapasztalható öngyilkosságra való hajlam, ugyanis ünnepekkor a magány érzete hatványozódik. Vasárnap hajnalban egy 84 éves férfi követett el öngyilkossági kísérletet: a jobb csuklóján felvágta az ereit. Elsősegélynyújtás után a pszichiátriai osztályra utalták be a beteget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: