2008-07-02 15:57:38• hírek • Szatmar.ro

A jegygyűrű története és jelentősége

A gyűrű viselésének helye korántsem véletlenszerű, mivel ez az új képviseli a szívet. A jegygyűrű története az Ókori Egyiptomban kezdődik és napjainkban folytatódik.

Mindmáig az örök szerelem szimbólumaként van jelen, ám egyúttal a nő feleséggé való átalakulását is szimbolizálja.

A jegygyűrű ajándékozásának és elfogadásának rituáléja mérföldkövet képez a pár kapcsolatában, illetve a család létezésében (a gyűrű elfogadásával egy új család alakul).

A férfi, a gyűrű által bevallja azon vágyát, miszerint egész életét a kiválasztott kedvese mellett szeretné tölteni, a nő pedig a gyűrű elfogadásával aláveti szerelmet egyetlen egy férfi akaratának.

A gyűrű viselésének helye (bal kéz, gyűrűs ujj), korántsem véletlenszerű, mivel ez az új képviseli a szívet.

Ha a jegygyűrű, mint az eljegyzés szimbóluma időben változatlan maradt, ajándékozása sajnálatos módon számos változást szenvedett. Nem is olyan rég ennek az eseménynek különleges jelentőséget tulajdonítottak, ám napjainkban számos pár csupán egy újabb ékszer beszerzésévé alakítja ezt a momentumot.

Így a jegygyűrű átadásának jelentősége egyre kisebb lett, míg a párok nagyrészt el is feledkeztek a gyűrű emocionális töltéséről.

A jövőben javasolt lenne, hogy a gyűrű kritériumainak kiválasztása mellet, a párok ne feledkezzenek meg a gyűrűt ajándékozó/elfogadó személy érzelmeiről sem.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: