2008-03-14 15:54:21• hírek • István Löchli

A híd mellett épülhet a templom

 Miután a törvény meggátolta az építkezést a múzeum előtt, a híd mellé tervezik a templomot.

2006. márciusában a Szent Mihály és Gábriel arkangyalok nevét viselő ortodox esperesség azzal a kéréssel fordult a városi tanácshoz, hogy a központi parkban építhesse fel templomát.

A felvetés akkor felháborodást keltett, ugyanis a templom lényegesen megmásította a városképet, nem beszélve arról, hogy néhány méterre lett volna a Római Katolikus Székesegyháztól. A kezdeményezők hosszú hónapok egyeztetése után elfogadták azt a javaslatot, hogy a megyei múzeum előtti téren épüljön a templom, azonban később kiderült, a törvények tiltják, hogy a zöldövezetek rendeltetését megváltoztassák, így újra templomhely után kellett nézniük.

Miközben még arról is lehetett hallani, hogy nem tettek le végleg a központi parkról, a tegnapi napon úgy tűnt, sikerült pontot tenni az ügy végére. A legújabb kezdeményezés szerint a Golescu híd lábánál elhelyezkedő parkoló helyén épülne fel az ortodox templom. A tanács ugyanakkor erre sem tudott feltétel nélkül rábólintani, ugyanis a terv jóváhagyásához előbb egy területrendezési tervet is el kell készíteniük, így az előzetes engedély feltételezi a terület sorsának alaposabb átgondolását.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: