2007-06-03 20:49:37• hírek • Tamás Jakab

A fogorvos tanácsa

fogorvosgyerekkis A fogváltási időszakban 3 havonta érdemes fogorvoshoz vinni a gyereket.

A Szatmár.ro új rovatában dr. Nagy Andrea fogorvos segítségével megpróbálunk néhány hasznos tanácsot adni olvasóinknak a fogápolással kapcsolatban.

 - A világ fogorvosainak körében általánosan elfogadott az a vélemény, miszerint egy felnőttnek évente legalább két alkalommal fel kellene keresnie fogorvosát egy általános ellenőrzésre. Azonban vannak olyan korcsoportok, amelyeknél sokkal gyakrabban érdemes lenne szakemberhez fordulni. A fogváltási időszakban 3 havonta lenne szükséges elvinni a gyermeket a fogorvoshoz. A várandós kismamák esetében is ugyanez a helyzet, itt a fogszuvasodásra kell odafigyelni - tudtuk meg Nagy Andrea fogorvostól.

Idősebb korban elég, ha évente két alkalommal látogatjuk meg orvosunkat, egy átfogó ellenőrzés céljából. Sajnos nagyon kevesen tartják be ezeket a periódusokat, és közülük is főleg azok, akik így lettek nevelve, vagy már egyszer kiadtak egy nagyobb összeget, ezért fontos az, hogy a gyermekben tudatosítsa a szülő a fogápolás fontosságát, mert sajnos elmondható, hogy a nagy átlag nem igazán jár ellenőrzésre.

- Vannak olyan emberek is, akik egyszer megcsináltatják a fogukat, aztán évek múltán térnek csak vissza. Azonban, ha barátságos légkör fogadja az illetőt, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel fog visszajönni, állapította meg Nagy Andrea. Elmondása szerint a gyermekeket már 3-4 éves kortól kezdődően el kellene vinni fogorvoshoz azért, hogy szokják meg a kezeléseket. Nagyon fontos a gyermekek számára, hogy az első élmény ne legyen negatív. - Ne akkor menjünk orvoshoz, mikor fáj a fogunk, hanem még jóval előtte, amikor még megelőzhető a foghúzás - tanácsolta a doktornő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: