2006-03-24 23:04:07• hírek • Szatmár.ro

A brazil fazon

A melegebb idő közeledtével érdemes újra formába hozni a testünket borító szőrzetet

A melegebb idő közeledtével érdemes újra formába hozni a testünket borító szőrzetet. A ruha alól egyre több testrészünk villan ki és bizony nem kellemes, ha a télen esetleg elhanyagolt állapotot tárjuk a fürkésző szemek elé. Arról már nem is beszélve, hogy intim testrészeink is megérdemlik a tavaszi frissítést.

Arról a fránya bajuszról

Ha ki akarja próbálni a szőkítőkrémet, vegye figyelembe, hogy a szőkített bajusz is bajusz. A meleg gyanta gyorsan és hatékonyan eltávolítja a szőrszálakat, de sok nőnek túl érzékeny ehhez a beavatkozáshoz az arcbőre. A hideg gyanta talán a legjobb megoldás. Egyetlen vékony csíkkal a felületen lévő szőrszálak tökéletesen eltávolíthatók. Sima, tiszta megjelenést kölcsönöz, gyors és a bőrre sem ártalmas.

Csipeszelés

Rendkivül aprólékos, s nem is túl megbizható módszer. Ráadásul csak egyes testfelületeken -például a szemöldökön -alkalmazható. A meglehetősen fájdalmas művelet további hátránya, hogy 7-lo nap elteltével kezdhető előlről a művelet.Jótanács: csak akkor hagyjuk vékonyra formázni a szemöldökünket, ha végleg lemondunk a régi formájáról.

Száraz borotválás

A lábszár és a hónalj szőrtelenítésének ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, leghigiénikusabb módja.Előnye továbbá,hogy a módszer fájdalommentes és kiméletes,valamint kényelmesebb és olcsóbb bármely más eljárásnál.Erős,sötét szőrszálak esetén naponta, gyengébbeknél hetente egy-két alkalommal célszerű végigfutni a kimondottan száraz bőrön,tehát inkább zuhanyozás előtt,mint után.

Nedves borotválás

Lábra ajánlott: hatása valamivel tovább tart, mint a villanyborotváé,mert mélyebben vágja le a szőrszálakat.Figyelem:a hónaljat nem veszélytelen pengével megközelíteni,mert könnyen belevághatunk a bőrbe.Borotválás előtt a bőrt nedvesítsük szappannal, borotvahabbal vagy puhítsuk fel zselével. Mindig a szőrszálak növésének irányával szemben borotváljunk.

Mi az a brazil fazon?

A szőrtelenítésnek is vannak trendjei, akárcsak a frizuráknak és a sminknek. Lehet teljes intim szőrtelenítsét kérni, ezt nevezik brazil fazonnak. de a vállalkozó szellemű, bevállalós hölgyek, különböző formákat is csináltathatnak. Az intim szőrtelenítés is gyantás módszerrel zajlik, akár a fazon, csak ebben az esetben kisebb gyanta csíkokat ken fel a kozmetikus, és a vendég segítségét is kéri a művelethez. A most divatos formák: a szív alakú, a rombusz, vagy az ovális. A formát pici fejű gyanta patronnal alakítják ki.

Ahhoz, hogy a szőrtűszők ne gyulladjanak be, a szőrtelenítést követő néhány napban szükséges a megfelelő szellőzés, ezért célszerű két menstruáció között megcsináltatni, és tiszta pamut alapanyagú alsóneműt viselni.


Végleges szőrtelenítés

Történhet lézeres vagy elektromos eljárással. Az EpiLight eljárás lényege,hogy a kozmetikai lézerkészülékkel -bőrtípustól és a szőrszálak színétől, vastagságától, sűrűségétől függően -egyénre szabott kezelést nyújtanak az erre szakosodott rendelőkben. A lézerrel bármilyen testfelületről "véglegesen", finoman és nyomtalanul eltávolítják a nemkívánatos szőrszálakat. Az eljárás teljesen fájdalommentes, a készülék nem károsítja a környező szöveteket, sejteket, a kezelésnek nem marad nyoma a bőrön. Az eljárás hátránya, hogy meglehetősen drága, s a tapasztalatok szerint a szőrszálak 25-3o százalékos visszanövésére lehet számítani.


További tanácsok:

-Szőrtelenítést követően ne használjunk alkoholtartalmú dezodorokat, parfümöket, testápolószereket.

-Ne feküdjünk be a szoláriumba, s mellőzük a napozást is,mert a szakemberek szerint a szőrtüszöknek legalább fél napi nyugalomra van szükségük.

-A sérült,napégette vagy horzsolt bőrt ne szőrtelenítsük,mert sulyos bőrbetegséghez,fertőséeket okozhatunk.Szőrtelenítésre csak a pihent,nyugalmi állapotban lévő bőrfelület


Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: