2011-09-06 17:37:45• hírek • Szatmar.ro

A VSK nyitja a szezont – a bajnok otthonában

Bár a férfi kézilabda mezőny nagy részének csak a hétvégén kezdődik a 2011-2012-es idény, a Szatmránémeti VSK más szerdán lejátsza az első bajnokiját az új szezonban - ráadásul pont a bajnoki címvédő Konstanca otthonában.

A bajnoki rajt programja ismételten nem túl kedvező a szatmáriak számára, hiszen az első négy fordulóban háromszor is idegenben lépnek pályára, a bajnok mellett pedig a Tg. Jiu otthonában teendő kirándulás sem ígérkezik könnyűnek. Ezzel együtt Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke bizakodó, szerinte a csapat így is simán meg tudja valósítani a legfőbb célkitűzést, a sima bennmaradást. „Tény, hogy a sorsolásnál Fortuna most sem állt mellénk, de nincs mit tennünk. A bajnok otthonában enyhén szólva sem mi vagyunk a favoritok, de a csapattól elvárjuk a helytállást, és egy tisztességes vereséget. Ez a bajnokság nehezebbnek ígérkezik, az új lebonyolítás miatt nagyobb harc lesz a bennmaradásért, ugyanis az utolsó két direkt kieső mellett a 11. és 12. helyezettnek osztályozót kell játszania az élvonalért. Számunkra a biztos bennmaradás a cél, az elmúlt idénybeli nyolcadik hely kisebb bravúrnak könyvelhető el. Azt most nehéz megmondani, hogy a jelenlegi együttes milyen a korábbihoz képest, de az első néhány forduló után már lassan meg fog látszani. Szerintem Szavics távozása mindenképpen veszteség, és Teremi is hiányozni fog", mondta Kereskényi.

Ami Teremit Lászlót illeti, ő ugye súlyos autóbalesetet szenvedett, ezért helyére a VSK elcsábította a Temesvárról Vass Zoltánt, aki Oláh János és a szintén friss igazolás horvát Davorin Prskalo mellett alkotja az idegenlégiósok három tagú táborát - az országos szakszövetség ugyanis ennél több külföldi szerepeltetését nem teszi lehetővé.

„Mindkettőt jó igazolásnak tartjuk, Vass korábban már ellenünk is megmutatta, hogy jó kapus, Prskalo pedig játszott a BL-ben is, és a bosnyák bajnokságban is hozzá volt szokva a terheléshez és az erőkézilabdához. A többi új játékos, akik végigcsinálták a felkészülést, már beintegrálódtak a csapatba, de néhány hét után Vass és Prskalo is beilleszkedik. Addig türelemmel kell lennünk irányukban", mondta Kereskényi a hétfőn leigazolt két játékosról.

Ami a mezőny többi részét illeti, idén is 14 csapat vág neki az idénynek. A két újonc a Torda és a Ploiesti, valamint Calarasi városa, mivel az egykori Bukaresti Dinamo tovább folytatta vándorlását és Brassó után az idén a Duna parti városban játsza majd hazai mérkőzéseit.

A VSK Konstanca elleni kerete: Panazan, Pogyina – kapusok; Oláh, Mateas, Surducan, Munea, Tcaciuc, Sas, Mates, Libert, Pop, Dinescu, Gălan, Bejinariu – mezőnyjátékosok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: