2010-10-12 16:27:54• hírek • szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlap legfrissebb számában.

Fapénzmegvonás = adótartozás

Igen komoly problémákat fog okozni a fűtési támogatási kritériumok megváltoztatása a vidéki önkormányzatok számára adóbehajtási szempontból: nagyon sokan ugyanis ebből a jövedelemből fizették ki állam iránti kötelezettségüket, és most nem lesznek a támogatottak között. Amint az immár köztudott, egy motoros fűrész, autó megléte is a „fapénz” megvonásával fog járni az új szabályok alapján, nem beszélve a mezőgazdasági területekről – földje falun mindenkinek van. Úgy tűnik, ezentúl a vidéki önkormányzatok nem csak ígéret szintjén fogják emlegetni a kényszervégrehajtások elindítását.

Lesújtó eredmények Tasnádon

A szatmárnémeti Lions Klub már évek óta igyekszik tenni a közösségért, harcol a megyénkben is egyre inkább terjedő cukorbetegség ellen. Tegnap Tasnádon szerveztek ingyenes vércukorszintmérést a művelődési házban, az akcióra pedig több mint százan látogattak el. A mérés során lesújtó eredmények születtek.

Szatmári ob-arany és bronz

Kezdésnek nem is rossz – mondhatnák a Szatmárnémeti Sportklub 15 éven aluli tőrözői a tegnap megkezdődött korosztályos országos bajnokság első napja után. És akkor még igen szerényen fogalmaznának, ugyanis a fiúk keddi egyéni versenyében a Sportklub ifjú vívója, Ardelean Alexandru végzett az első helyen, és Lengyel Éva, valamint File Attila tanítványai közül még Dascălu Bogdan is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

 

 

 

 

Ezekről bővebben és még egyéb témákról is olvashatnak a Szatmári Magyar Hírlapban.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: