2010-10-11 16:13:29• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlap legfrissebb számában.

Pénzt kértek a bizonylatért

Nincs mostmár szükség az önkormányzatoktól kért adóbizonylatra az egyedenkénti szarvasmarhatámogatás igényléséhez, és tegnaptól nem csak a megyei APIA-kirendeltségeknél igényelhető ez a fajta szubvenció.

Pintea Vorel megyei igazgató szerint több polgármesteri hivatal visszaélt a helyzettel: pénzt kértek azért a bizonylatért, amellyel igazolják, hogy a jószágtámogatásért folyamodók nem rendelkeznek adótartozással - Pintea Viorel szerint a módszer felháborító.

Drogtúladagolással került a sürgősségire

Bár februárban betiltották a legtöbb etnobotanikus, hallucinogén szer forgalmazását Romániában, amelyet követően nagyon sok addig legális kábítószert árusító bolt bezárt, úgy tűnik mégsem volt elegendő ahhoz, hogy ezek az anyagok ne szedjenek újabb áldozatokat. Legutóbb a hétvégén történ drog-túladagolásos eset Szatmár megyében.

Projekt Egerrel és Nagyszőlőssel

Nagykároly is pályázik az Európai Unió magyar-román-ukrán-szlovák (ENPI) határon átívelő együttműködést támogató programjára - tudtuk meg Kovács Jenő polgármestertől, aki tegnap épp ez ügyben utazott Ukrajnába. Mint mondta: határon átívelő üzleti kapcsolatrendszer kialakításához kérnek támogatást Egerrel és Nagyszőlőssel közösen.

Ezekről bővebben és még egyéb témákról is olvashatnak a Szatmári Magyar Hírlapban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: