2010-10-10 22:10:11• hírek • szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap hétfői lapszámából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlap legfrissebb számában.

”Kutyavásár” volt Szatmáron

Első alkalommal szervezett vasárnap ”kutyavásárt” a szatmárnémeti Free Life állatvédő egyesület a Kossuth-kertben, melynek fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek kóbor állatok örökbe adására illetve örökbe fogadására. Elsősorban az egyesület önkéntesei hoztak ki olyan, az utcáról összeszedett kiskutyákat és kismacskákat, melyeket eddig otthon gondoztak. A szervezők mindemellett hangsúlyt fektettek a nevelésre is, az Alpha K9 kutyakiképző iskola jóvoltából az érdeklődők meggyőződhettek arról, hogy viszonylag rövid idő alatt igazán szófogadóvá lehet tenni az állatokat megfelelő módszerek alkalmazásával.

Ingyenes vérnyomásmérés Tasnádon

Tasnádon szervez ingyenes vérnyomásmérést a szatmárnémeti Lions Klub. Október 12-én 10-15 óra között a művelődési házba várnak minden érdeklődőt.

Kökényesd: az ökumené vasárnapja

Tegnap délután újraalakulásának első évfordulóját ünnepelte a Kökényesdi Missziói Református Egyházközség. A 37 tagot számláló maroknyi közösség „templomában” – azaz az istentiszteleteknek helyet adó görög katolikus kápolnában igen szép számban egybegyűltek a helyiek és környékbeliek, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül. A rendhagyó ünnep alkalmából Király Lajos, a Szatmár Megyei Református Egyházmegye főjegyzője hirdetett igét.

Ezekről bővebben és még egyéb témákról is olvashatnak a Szatmári Magyar Hírlapban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: