2008-04-11 21:35:18• hírek • István Löchli

A Somesul nyert, a Mikola kikapott

 A szatmáriak a félidőben még egygólos hátrányban voltak a Dési Unireával szemben.

A harmadik ligás labdarúgó bajnokság péntek délutáni fordulójában a Szatmár megyei gárdák közül a Someşul hazai pályán nyert, a Mikolai Turul pedig idegenben szenvedett minimális arányú vereséget.

A szatmáriak a félidőben még egygólos hátrányban voltak a Dési Unireával szemben, ám a második félidőt nagy lendülettel és emberelőnyben játszva – a vendégektől Ionuţ-ot a 44. percben állították ki – megfordították a meccset és két góllal nyertek. A szatmári gólokat Marinaş (56.), Munteanu (77.) és Suciu kapus (80. – tizenegyesből) szerezték. A Someşul öszeállítása: Suciu – Munteanu (Ludescher 72.), Csík, Cozma, Crişan, Varga, Micaş, Schwartzkopf, Găvruş, Marinaş Dragoş

A Mikolai Turul számára bravúr lett volna a pontszerzés a Szászrégeni Avîntul otthonában, tekintve, hogy a hazaiak a feljutásért harcolnak igen nagy eséllyel. Ehhez képest a Turul közel állt a pontszerzéshez, hiszen a hazaiak három tizenegyest is kaptak – kettőt igen vitathatóan – amiből két gólt lőttek a 22. illetve a 77. percben. Miután Puţi kiegyenlített (65.) a 86. percben a harmadik büntetőt is kihagyták a hazaiak, így maradt az egygólos hazai siker. Az ősszel egyébként a Mikolában a Turul nyert hasonló arányban.

A Turul összeállítása: Şuta – Sándor, Tempfli, Toma, Dragomir, Ţuţuraş, Solomeş, Cosma, Danilă, Puţi. Nichita. Játszottak még: Vanca, Negrean, Matei.

III. Liga, 27. forduló: Belényesi Bihorul–Máramarosszigeti Marmaţia 1-2, Nyárádtői Unirea–Váradszentmártoni Lotus Felix 0-3, Szászrégeni Avîntul–Mikolai Turul 2-1, Marosvásárhelyi Gaz Metan–Nagyváradi Bihar FC II 4-0, Kolozsvári Sănătatea–Nagybányai FC 1-3, Szatmárnémeti Someşul–Dési Unirea 3-1, Szatmárnémeti Olimpia–Szovátai Medve-tó Mobila 4-3, Balázsfalvi Inter–Besztercei Gloria 1-1, Marosvásárhelyi Trans Sil–Kolozsvári U 1919 3-0.

A következő forduló (április 18.): Bihar FC II–Nyárádtő, Lotus Felix–Szászrégen, Mikola–Belényes, Sănătatea–Gaz Metan, Dés–Balázsfalva, Marmaţia–Someşul, Nagybánya–U 1919, Szováta–Trans Sil, Beszterce–Olimpia.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: