2009-05-14 11:48:32• hírek • Szatmar.ro

A Lazio nehezen, a Barca könnyedén nyert

Büntetőkkel dőlt el az Olasz Kupa döntője, a Barcelona gálázott.

A szezon végeztével egyre több európai országban a végéhez értek az országos kupasorozatok is, így szerdán nem kevesebb, mint öt döntőt játszottak. Közülük persze az olasz és a spanyol finálét követte nagyobb érdeklődés, melyeken a Lazio büntetőkkel győzte le a Sampdoriát, a Barcelona pedig a második félidőben oktatott a Bilbao ellen.

Két négyszeres kupagyőztes csapott össze Rómában, amely meccsnek növelte a tétjét, hogy sem a Lazio, sem a Sampdoria nem tud már európai kupaindulást érő helyre érni a bajnokságban.

Ennek megfelelően viharosan kezdődött a mérkőzés, Zarate egy pazar lövéssel már a negyedik percben megszerezte a vezetést a rómaiaknak. A genovai együttesnek jó fél óra kellett az egyenlítésre, közben viszont hálát mondhattak Castellazzi kapusnak, hogy nem kaptak újabb gólt. Szóval a 31. percben Pazzini fejjel kiegyenlített, majd megkezdődött a várakozásra alapuló játék, melyben egyik fél sem kockáztatott sokat, így igazán nagy helyzet nem sok alakult ki. A Lazio uralta valamelyest a meccset, ennek ellenére nem tudta (a vége felé nem is akarta) elkerülni a tizenegyeseket, amelyben Muslera kapusnak előbb Cassano, majd Campagnaro lövését is sikerült kivédenie, ezzel pedig az égszínkékek örülhettek a trófeának.

„Két ország csapott össze a Spanyol Kupa döntőjében", mondta Joan Laporta, a Barcelona elnöke, utalva Spanyolország etnikai és területi megosztottságára, valamint arra a tényre, hogy a Barca a katalánok, az Athletic Bilbao a baszkok szimbóluma.

A Bilbao csak a találkozó első periódusában volt ellenfele a katalánoknak a Valenciában rendezett találkozó, ekkor Torquero révén meg is szerezték a vezetést. A Barcának kellett egy kis idő, ameddig magához tért, ekkor viszont már nem lehetett megállítani. Toure egy szép szóló után 19 méteres lövéssel egyenlített, majd a szünet után Messi szerezte meg a vezetést, végül pedig Krkic és Xavi állították be a 4-1-es végeredményt.

Érdekesség, hogy a találkozó előtt a két csapat egyaránt 24 győzelemmel állt az örökranglista élén, amit most a Barcelona egyedül foglal el.

Rangadók Európa-szerte

Törökországban a két isztambuli rivális, a Besiktas és a Fenerbahce csapott össze. A találkozón végig a fekete-fehérek irányítottak és mivel Simsek, Holosko és Bobo két találatára csakA lex és Güiza válaszolt egyszer-egyszer, így a Besiktas megszerezte történelme kilencedik kupagyőzelmét.

Szintén városi rangadó volt Oroszországban, ahol a Dinamo Moszkva az utolsó öt percben Hohlov és Kerzsakov góljaival egyenlített ki a CSZKA Moszkva ellen (Vagner Love, Zsirkov), ám a büntetőpárbajban mégis utóbbi csapat győzedelmeskedett.

Végezetül Horvátországban a két ősi rivális összecsapásán a Dinamo Zágráb simán, 3-0 arányban legyőzte a Hajduk Splitet az első meccsen, komoly lépést téve a kupagyőzelem felé.

A Besiktas játékosai ünnepelnek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: