2007-02-03 01:36:26• hírek • Szatmar.ro

A Canon újabb HD kamerája

 A Canon ismét bővíti nagyfelbontású (HD) videokameráinak választékát.

A Canon ismét bővíti nagyfelbontású (HD) videokameráinak választékát. Az új, Canon HV20 jelű modell, ebben a készülékben is a Canon 2,96 megapixeles, 1920x1080 képpontos HD CMOS képérzékelője található. Valódi HD felbontással, HDV1080i formátumban rögzíti a felvételeket - ez az első széles körben elérhető kamera, amely a mozifilmeknél is alkalmazott progresszív módot is támogatja.

 A HV20-as készülék alapja a Canon három-pilléres HD kamerarendszere: a valódi HD CMOS képérzékelő, az eredeti Canon optika és a HD-re optimalizált DIGIC DV II processzor.

 Az új modellt Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) építették, az "Instant AF" rendszernek köszönhetőn szuperpontos, ugyanakkor nagysebességű automatikus élességállításra képes - ez a Canon első olyan kamerája, amelyen megtalálható a HDMI (High Definition Multimedia Interface) csatlakozó is. A HDMI a kamera televízióhoz vagy számítógéphez való csatlakoztatásának a legegyszerűbb módja, így a HD-minőségű videók a nagyképernyős megjelenítőkön is azonnal megtekinthetők.

10-szeres optikai zoom - Super Range optikai képstabilizátor

A HV20-est egy precíziós, 10-szeres nagyítású, kifejezetten a HD felbontású kamerákhoz kifejlesztett objektívvel építették, emellett fokozatos ND (Neutral Density) szűrővel és Super Range optikai képstabilizátorral rendelkezik. A fejlett képstabilizátor kétféle mozgás-érzékelési módot is használ, így alacsony és magas frekvenciákon is képes a rezgések kompenzálására - például a felhasználó lélegzéséből eredő mozgásoknál, amelyeknek kiegyenlítésére nem minden rendszer képes. A Super Range rendszer hatékonyan működik a digitális fényképek elkészítésekor is.
 
DIGIC DV II processzor és digitális fényképezés

A DIGIC DV II processzor a HD minőségű képalkotás megnövekedett igényeihez készült, ennek eredményeként fejlett képzaj-csökkentési technológiával is rendelkezik. A DIGIC DV II lehetővé teszi a videofelvételek készítése közben a szimultán fényképezést is, a MiniSD memóriakártyára akár 2,07 megapixeles felvételek is rögzíthetők. Korszerű digitális fényképezési funkciók is rendelkezésre állnak - többek között az egygombos hisztogram-megjelenítés. A kamera rendelkezik beépített vakuval és PictBridge közvetlen nyomtatási lehetőséggel is.

Mozifilm-stílusú felvételkészítés 25P (Progesszív) módban

A HV20 jelenleg az egyetlen olyan HDV1080i kamera, amely alkalmas a 25P (Progressive) módban történő képrögzítésre is. A 24 képkocka/másodperces képrögzítéshez hasonlóan ezt a HD CMOS úgy teszi lehetővé, hogy progresszív és váltott soros kiolvasásra is képes. A felső kategóriás XH-sorozatú kamerákból megszokott „cine gamma”, „cine mátrix” és egyéb változók beállításával a televízión visszajátszva is igazi mozifilm-érzést kölcsönözhetünk a felvételnek. (A CINE beállítások az 50i és standard DV PAL felvételeknél is használhatók.)

HDMI a teljes kényelemért

A HV20 segítségével kényelmesen készíthetők el a HD felvételek, hiszen a nagy teljesítmény meglepően egyszerű kezelhetőséggel párosul. A HV20 a Canon első olyan kamerája, amely HDMI csatlakozóval is rendelkezik - a kamera így HD-kompatibilis televízióhoz is csatlakoztatható, és így egyetlen kábelen küldi a minőségi videó- és hangjeleket a televízióba. A HDMI segítségével a kamera számítógéphez is kapcsolható.

A mikrofonbemenethez kézi hangerőállítás is tartozik, így a hang a film igényeihez illesztve rögzíthető - a fejhallgató-csatlakozó segítségével pedig rögzítés közben is ellenőrizhetjük a hang erejét és minőségét. A továbbfejlesztett vakupapucs többféle tartozék - többek között reflektorok és fényképezéshez használt vakuk - csatlakoztatását is lehetővé teszi.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: