2011-03-18 14:02:00• hírek • Kocsis Zoltán

A Benficával játszanak Dzsudzsákék

Péntek délben az Európai Labdarúgó Szövetség a vájci Nyonban található székhelyén megtartották az Európa-liga idei utolsó sorsolását, mely során kialakult a negyeddöntők és az elődöntők párosítása.

A versenyben maradt egyetlen magyar játékos, Dzsudzsák Balázs csapatának, a PSV Eindhovennek a portugál rekordbajnok Benficával kell majd megvívnia az elődöntőbe jutásért. Az idei négy meccsen egyikőjük sem kapott ki a sorozatban, a portugálok három győzelmet arattak, míg a hollandok két siker mellett kétszer ikszeltek. A luzitánoknak kedvez, hogy amíg ők szinte már nem tudják elveszíteni a második helyezésüket a hazai bajnokságban (semmilyen irányban), addig a hollandokra nagy versenyfutás vár a Twente és az Ajax ellen.

Ha már a Twente....miután az előző két körben kiejtette a Rubin Kazanyt és a Zenit Szentpétervárt, a holland bajnoki címvédőnek ezúttal nem kell Oroszországba utaznia, hanem a versenyben maradt egyik legerősebb gárdával, a Villarreallal csaphat össze a negyeddöntőkben. A „sárga tengeralattjáró" előbb elbúcsúztatta az olasz (akkor még) második helyezett Napolit, majd a német második Leverkusent, most pedig a holland második vár rá... Bár addig a Twente akár le is dolgozhatja egy pontnyi hátrányát a PSV-vel szemben.

Fellélegezhet tehát a Szpartak Moszkva, elkerülte az „oroszölő" Twentét. Helyette megkapta viszont a Portót. Amely az előző fordulóban a... CSZKA Moszkvát búcsúztatta, előtte pedig a Sevillát. És amely együttes, a Villarreallal holtversenyben talán a legerősebbnek tűnik a versenyben maradottak közül. Közülük viszont csak az egyik juthat döntőbe, hisz az elődöntőbe összecsaphatnak, amennyiben eljutnak odáig.

A negyedik párost az angolok két rémálma, a Liverpoolt kiejtő Braga és a Manchester Cityt elbúcsúztató Dinamo Kijev csaphat össze. A Bajnokok Ligájával ellentétben tehát a negyeddöntőben nem lesz „testvérharc", a három portugál gárda elkerülte egymást, akárcsak a két holland.

Európa-liga, negyeddöntők, április 7.-14.:
Porto - Szaprtak Moszkva
Benfica - PSV Eindhoven
Villarreal - Twente
Braga - Dinamo Kijev

elődöntők, április 28.-május5.:
Braga/Dinamo Kijev - Benfica/PSV Eindhoven
Porto/Szaprtak Moszkva - Villarreal/Twente
döntő: május 18, Dublin

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: