2011-01-04 14:50:57• hírek • Balog Anita

55 szabad munkahely van a megyében

Szlovéniában, Észtországban és Dániában 89 munkahelyre lehet jelentkezni.

Hol vannak már azok az idők, amikor több mint háromszáz szabad munkahely állt a munkakeresők rendelkezésére? A Szatmár Megyei Munkaerő elosztó és -foglalkoztató Ügynökség legfrissebb jelentése szerint a a megyében összesen 55 munkahelyre keresnek jelentkezőt. Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon vagy Turcon egyetlen üres állást sem jelentettek be. Szatmárnémetiben továbbra is varrónőkre van kereslet, ezen a területen 28 szabad állás van.

Keresnek továbbá - a tejesség igénye nélkül felsorolva - két cukrászt, két péket, egy szociális asszisztenst és további munkahelyek várnak betöltésre a konfekcióiparban - például hét szakképzetlen munkást, öt minőségi ellenőrt és egy, az iparágban használt gépek szereléséhez értő személyt keresnek.

Úgy tűnik, hogy sokkal jobban jár az, aki külföldön próbál munkára lelni, bár ott sokkal több diplomásnak ajánlanak munkát. Dániában például 12 orvosra lenne szükség, de összesen ötven személyt keres az ország disznóhizlaldában való munkára. Szlovéniában nyolc lakatos és négy hozzáértő hegesztő találhat állást, Észtországban pedig többek között diplomás építészt, projektmenedzsert és villamosmérnököt is keresnek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: