2008-02-25 15:43:13• hírek • Szatmar.ro

30%-os béremelést szeretnének

 Az állami pénzügyi hivatalok dolgozói után a köztisztviselők is japán sztrájkba kezdtek.

A Polgármesteri Hivatal és a Megyei Tanács alkalmazottainak érdekeit képviselő Minitia Szakszervezet február 25-én sztrájkot hirdetett. A köztisztviselők fehér szalagot kötöttek a vállukra.

A japán sztrájkra azért került sor, mivel 2007 októberében nem valósult meg a köztisztviselők által megfogalmazott kérések teljesítése. Szeretnék a bérezésükről szóló törvény módosítását, ugyanis a kormány meghatározza a köztisztviselők betöltött funkcióját és az alapján történik a bérezés, ez egy kezdő esetében még a megélhetési szintet sem éri el. Ennek értelmében 30 százalékos fizetésemelést kérnek. Szeretnék ha felfüggesztenék azt a rájuk vonatkozó törvényhatározatot, amely kimondja, hogy a köztisztviselők magánszférában nem végezhetnek munkát, gyakorlatilag nem rendelkezhetnek plusz jövedelemmel.

Továbbá a szabadságjegyek kiosztásának módjában is változtatásokat követelnek, illetve, hogy csökkenjen a kormány befolyása a helyi adminisztrációra. Egy szakszervezetet képviselő iroda berendezését is szorgalmazzák Bukarestben.

Február 28-án 8-10 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak, ami két órás munkabeszüntetést jelent.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: