2008-07-08 12:49:51• hírek • Csenteri Judit

234 ezer dolláros adomány

Átadták a kínai földrengés áldozatainak támogatására összegyűjtött pénzösszeget.

A Csendőrség Általános Kapitányságán találkozott a Román Csendőrség általános felügyelője, dr. Costica Silion és a Kínai Népköztársaság nagykövete, Liu Zengwen. A találkozás alkalmával a Román Csendőrség emberi segítségét nyújtotta át a májusi, kínai földrengés áldozatainak.

A Román Csendőrség Főkapitányságán emlékeztek meg a május 12.-én, a kínai Sichuan tartományt súlytó földrengés áldozatairól. Ez alkalomból a csendőrség felügyelője, dr. Costica Silion 535.874 lej (körülbelül 234.000 dollár) támogatást nyújtott át a csendőrség részéről a kínai nagykövetnek. Az összeg az ország csendőreinek önkéntes hozzájárulása és segítségnyújtása a földrengés áldozatai számára.

kinCostica Silion tábornok a következő képen köszöntötte az egybegyűlteket: „A Román Csendőrség és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolat egyik igen fontos pillanatát éljük meg a mai nap, de sajnos egy tragikus esemény folytán - a 2008 május 12.-én Sachuan tartományt sújtó földrengésre emlékezünk. Mélyen megrendültünk, amikor megtudtuk, hogy Kína legnépesebb tartományát földrengés sújtja."

A tábornok hozzáfűzte, hogy a túlélők kereséséért folyó időszak minden pillanatát a csendőrség mélyen átérezte, visszaemlékezvén a Romániát sújtó árvizekre, amikor a csendőrség természeti erővel kellett harcoljon azért, hogy minél több árvízkárosult emberen segíthessen. A televíziókból sugárzott képek rengeteg szenvedést és a fontos anyagi javak elvesztését sugallták, melyeket az elvesztett gyerekek, szülők és rokonok keresése tetőzött.

Ezt követően Kína nagykövete, Liu Zengwen mondott köszönetet mind a támogatásért, mind pedig azért, hogy együtt érző, kedves barátok társaságában lehet. Beszédében kifejtette, hogy mennyire jelentős dolognak tartja azt, hogy egy ilyen, mind a Román Csendőrség számára, mind Kína számára megható és fontos pillanatot együtt élhetnek meg, amely mozzanat a testvérség és barátság jegyét szolgálja.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: